Odessa'ya jeneratör ve otobüs yardimlari IBB Meclisi'nde onaylandiHasan Hüseyin Kul- Mecliste, Pendik, Eyüpsultan, Atasehir, Kagithane, Kartal ile Zeytinburnu'ndaki bazi mahallelerde mülkiyeti belediyeye ait bazi parsel ve hisselerin satisina onay verildi - 45. Istanbul Maratonu'nda erkekler ve kadinlar birincisine otuzar bin dolar, ikincisine on beser bin dolar, üçüncüsüne onar bin dolar ödül verilmesi talebi oy birligiyle kabul edildi

Odessa'ya jeneratör ve otobüs yardimlari IBB Meclisi'nde onaylandiHasan Hüseyin Kul- Mecliste, Pendik, Eyüpsultan, Atasehir, Kagithane, Kartal ile Zeytinburnu'ndaki bazi mahallelerde mülkiyeti belediyeye ait bazi parsel ve hisselerin satisina onay verildi
- 45. Istanbul Maratonu'nda erkekler ve kadinlar birincisine otuzar bin dolar, ikincisine on beser bin dolar, üçüncüsüne onar bin dolar ödül verilmesi talebi oy birligiyle kabul edildi

ISTANBUL (AA) - Istanbul Büyüksehir Belediye (IBB) Meclisi'nde, kardes sehir olan Ukrayna'nin Odessa Belediyesine savas ve olaganüstü kosullar nedeniyle 41 jeneratör ile 10 toplu tasima otobüsünün gönderilmesine onay verildi.

IBB Meclisi mart ayi toplantisinin üçüncü oturumu, Meclis 1. Baskanvekili Zeynel Abidin Okul baskanliginda Saraçhane'deki belediye binasinda yapildi.

IBB ile kardes sehir olan Odessa Belediyesinin savas ve olaganüstü kosullar nedeniyle talep ettigi farkli güçlerdeki 41 jeneratör ile 10 toplu tasima otobüsünün 5393 sayili Belediye Kanunu'nun 74. maddesinde belirtilen usul izlenerek AFAD Baskanligi araciligiyla gönderilmesine onay verildi.

- Belediyenin bazi tasinmazlarinin satisina onay verildi

Mecliste, mülkiyeti IBB'ye ait tasinmazlarin satisi da gündeme geldi.

Mecliste, komisyon raporlari dogrultusunda Pendik Dolayoba ve Kurtköy Mahallesi, Eyüpsultan Esentepe Mahallesi, Atasehir Yenisahra Mahallesi, Kagithane Merkez, Gürsel ve Talatpasa mahalleleri, Kartal Cevizli Mahallesi ile Zeytinburnu Çirpici Mahallesi'nde mülkiyeti belediyeye ait bazi parsel ve hisselerin satisina onay verildi.

Sisli Pasa Mahallesi ve Eyüpsultan Alibeyköy Mahallesi'ndeki tasinmazin imar barisina göre satisi onaylandi.

Kartal'daki bir tasinmazin "dayanaklarinin eksik olmasi" gerekçesiyle satisi iade edildi. Bahçelievler'deki bir tasinmazin ise "kentsel dönüsüm çalismalarinda ve riskli yapilarin tasfiyesi islemlerinde degerlendirilmesi" gerekçesiyle satisi reddedildi.

- 45. Istanbul Maratonu birincisine 30 bin dolar ödül verilecek

Meclis'te, 45. Istanbul Maratonu, Istanbul Yari Maratonu, Istanbul'u Kosuyorum Yarislari, Triathlon Istanbul Sampiyonasi, Bisiklet Yarislari, Su Sporlari Festivali, Istanbul Kürek Sampiyonasi ve e-spor oyunlarinda verilecek para ödülü miktarinin belirlenmesi görüsüldü.

Bütün spor kategorilerinde toplam 2 milyon 834 bin lira, 470 bin dolar ve 6 bin 10 avronun kategorilere göre ödül olarak verilmesi teklif edildi.

Bu kapsamda, 45. Istanbul Maratonu'nda erkekler ve kadinlar birincisine otuzar bin dolar, ikincisine on beser bin dolar, üçüncüsüne onar bin dolar, 30 Nisan'daki Istanbul Yari Maratonu'nda, birincisine onbeser bin dolar, ikincisine onar bin dolar, üçüncüsüne sekizer bin dolar ödül verilmesi talep edildi.

Bu haliyle oylanan madde, oy birligiyle kabul edildi.