Martta 582 milyon 692 bin 272 lira Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesi yapildiFatma Sevinç Çetin- Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik: - "Ihtiyaç sahibi ailelerimize çocuklari için mart ayi içerisinde toplam 582 milyon 692 bin 272 lira tutarinda Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesi yaptik"

Martta 582 milyon 692 bin 272 lira Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesi yapildiFatma Sevinç Çetin- Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik:
- "Ihtiyaç sahibi ailelerimize çocuklari için mart ayi içerisinde toplam 582 milyon 692 bin 272 lira tutarinda Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesi yaptik"

ANKARA (AA) - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, ihtiyaç sahibi ailelere, çocuklarinin masraflarinin karsilanmasi amaciyla martta 582 milyon 692 bin 272 lira Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemesi yapildigini bildirdi.

Bakan Yanik, yazili açiklamasinda, çocuk politikalarinin temelinin aile bütünlügünün korunmasi ve çocugun aile ortaminda saglikli birey olarak yetistirilmesi oldugunu ifade etti. Aile bütünlügünün korunmasina ve çocuklarin ailelerinin yaninda gelecege hazirlanmasina önem verdiklerini belirten Yanik, ekonomik gerekçelerle çocuklarin ailelerinden kopmasini önlemeyi amaçladiklarini vurguladi. Bu kapsamda, Bakanlik olarak, SED hizmet modelini hayata geçirdiklerini animsatan Yanik, ihtiyaç sahibi ailelerdeki yaklasik 174 bin çocugun masraflarini karsiladiklarini hatirlatti.

Yanik, açiklamasinda su bilgileri paylasti:

"SED ile ailelerin, çocuklarinin temel gereksinimlerini ve egitim giderlerini karsiliyoruz. Ihtiyaç sahibi ailelerimize çocuklari için mart ayi içerisinde toplam 582 milyon 692 bin 272 lira tutarinda SED ödemesi yaptik."