Ankara'da motor ve sasi numaralarini degistirdikleri araçlari satan 11 süpheli gözaltina alindiSerdar Açil,Tanju Özkaya

Ankara'da motor ve sasi numaralarini degistirdikleri araçlari satan 11 süpheli gözaltina alindiSerdar Açil,Tanju Özkaya

ANKARA (AA) - Ankara'da motor ve sasi numaralarini degistirdikleri araçlari satan suç örgütüne yönelik operasyonda 11 süpheli gözaltina alindi.

Ankara Cumhuriyet Bassavciligi, tamir edilemeyecek boyutta agir hasarli otomobilleri satin alip, motor ve sasi numaralarini, haciz veya yakalama kaydi bulunan, yurt disindan getirilen ya da yasa disi yollarla ülkeye sokulan araçlarin motor ve sasi numaralariyla degistiren suç örgütüne yönelik sorusturma baslatti.

Ankara Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügü ekiplerince, motor ve sasi numaralarini "change" ettikleri otomobilleri satarak haksiz kazanç elde ettikleri belirlenen 11 kisi takibe alindi.

Yakinlari üzerinden veya yakinlarinin verdigi vekaletlerle çok sayida araç satan 11 süpheli, polisin es zamanli operasyonuyla gözaltina alindi.

Süphelilerin motor ve sasi numaralarini degistirdigi 21 otomobile el konularak, teknik inceleme için Ankara Kriminal Polis Laboratuvari'na götürüldü.

Ankara Emniyet Müdürlügüne sevk edilen 11 süpheliden 4'ü emniyetteki islemlerinin ardindan serbest birakilirken, 7 kisinin sorgusunun sürdügü ögrenildi.