Bakan Dönmez, KKTC'nin Hatay'a konteyner göndermeye devam ettigini bildirdiFuat Kabakci

Bakan Dönmez, KKTC'nin Hatay'a konteyner göndermeye devam ettigini bildirdiFuat Kabakci

ANKARA (AA) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Fatih Dönmez ile KKTC Basbakani Ünal Üstel, Hatay'in Iskenderun ilçesinde kurulan KKTC Konteyner Kent geçici barinma alanini ziyaret etti.

Dönmez, KKTC Konteyner Kent alaninda yaptigi açiklamada, KKTC Basbakani Üstel'e Türkiye'ye destekleri dolayisiyla tesekkür etti.

Kahramanmaras merkezli depremlerden sadece Türkiye'nin degil KKTC dahil komsu ülkelerin de etkilendigini dile getiren Dönmez, "Bu aciyi derinden hisseden komsu, dost ülkelerimiz ki içlerinde tabii ki müstesna bir yere sahip olan Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti de vardi. Ben Sayin Basbakan'in sahsinda hükümetine, soydaslarimiza ve oradaki hayirsever gönüllü insanlarimiza, Kibrisli belediyelerimize tesekkür etmek istiyorum." diye konustu.

Bakan Dönmez, KKTC'nin, ilk andan itibaren her türlü yardimin Türkiye'ye hizla ulastirilmasi noktasinda büyük gayret gösterdigini vurgulayarak, sunlari kaydetti:

"Biz burada binlerce insanimizi kaybettik. Üzüntümüz hiç süphesiz sonsuz. Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti'nin genç yavrulari ve vatandaslari da bu depremden maalesef olumsuz etkilendi. Hayatini kaybeden yavrularimiz oldu. Bildiginiz gibi Adiyaman'da bir otelde yavrularimizi, gençlerimizi kaybettik. Deprem bölgesinde muhtelif yerlerde de yaklasik 50 soydasimiz depremde hakkin rahmetine kavustu. Ben bir kez daha depremde ölen tüm insanlarimiza, vatandaslarimiza, soydaslarimiza Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralilarimiza acil sifalar diliyorum ve geçmis olsun dileklerimi iletmek istiyorum."

Iskenderun Belediyesinin ilçedeki Rauf Denktas Parki'nin yakinindaki bir fuar alanini geçici barinma merkezi kurmasi için KKTC'ye tahsis ettigini bildiren Dönmez, "Onlar da kendi imkanlariyla Kibris'ta toplanan maddi yardimlarla ve is insanlarimizin büyük gayretiyle, esnafimizin destegiyle bu konteynerleri Kibris'ta imal ettiler. Her gün de peyderpey gemilerle limanlarimiza gönderiyorlar. Bölgede 500 adet konteynerden barinma imkani olacak. Her türlü sosyal tesisleriyle birlikte planlandi." degerlendirmesinde bulundu.