GRAFIKLI - Türk Telekom Basketbol Takimi'ndan tarihi basariErkan Tiryaki- 7Days Avrupa Kupasi'nda finale yükselen mavi-beyazlilar, tarihinde ilk kez Avrupa arenasinda final oynama basarisi gösterdi - Türk Telekom finalde Gran Canaria'yi yenerse, 25 yil sonra Avrupa basketbolunun en üst düzey ligi olan Avrupa Ligi'nde mücadele etme hakki elde edecek - Baskent ekibi, gelecek hafta sampiyon olmasi durumunda Türk basketbolunun Avrupa kupalarindaki 14. zaferine imza atacak

GRAFIKLI - Türk Telekom Basketbol Takimi'ndan tarihi basariErkan Tiryaki- 7Days Avrupa Kupasi'nda finale yükselen mavi-beyazlilar, tarihinde ilk kez Avrupa arenasinda final oynama basarisi gösterdi
- Türk Telekom finalde Gran Canaria'yi yenerse, 25 yil sonra Avrupa basketbolunun en üst düzey ligi olan Avrupa Ligi'nde mücadele etme hakki elde edecek
- Baskent ekibi, gelecek hafta sampiyon olmasi durumunda Türk basketbolunun Avrupa kupalarindaki 14. zaferine imza atacak

ANKARA (AA) - ERKAN TIRYAKI - Türk Telekom Basketbol Takimi, 7Days Avrupa Kupasi'nda finale kalarak kulüp tarihinde bir ilki gerçeklestirip büyük bir basari elde etti.

Geçen sezon Basketbol Süper Ligi'nde play-off'a bile kalamayan, Avrupa Kupasi'na da son 16'da veda eden Türk Telekom, bu sezon basi yeni yapilanma sonucu yaptigi yatirimlarin meyvesini aliyor.

Basantrenörlüge uzun yillar Fenerbahçe Beko'da Zeljko Obradovic'in yardimciligini üstlenen ve NBA'de görev yapan ilk Türk yardimci antrenör olan Erdem Can'i getiren Türk Telekom, 42 yasindaki genç çalistiriciyla tarihi bir sezon geçiriyor.

7Days Avrupa Kupasi'nda son olarak Ukrayna ekibi Prometey'in 13 maçlik galibiyet serisini 76-74'lük skorla bitiren Türk Telekom, finale kalmayi basardi.

Türk Telekom finalde Ispanyol ekibi Gran Canaria'yla 3 Mayis Çarsamba günü deplasmanda karsilasacak


- Kulüp tarihinde bir ilk

1991 yilinda basketbol subesi kurulan ve bir dönem PTT adiyla da parkelerde yer alan Türk Telekom, kulüp tarihinin Avrupa'da en basarili sezonuna imza atti.

Daha önce Koraç Kupasi, FIBA Avrupa Kupasi ve FIBA Sampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynayan Türk Telekom, Avrupa arenasinda tarihinde ilk kez finalde olmanin gururunu yasayacak.


- 25 yil sonra Avrupa Ligi'ne yakin

Türk Telekom, 25 yil sonra Avrupa basketbolunun en üst düzey liginde mücadele etmeye çok yakin.

7Days Avrupa Kupasi'ni kazanmasi durumunda gelecek yil THY Avrupa Ligi'nde yer alacak mavi-beyazlilar, bu organizasyonda son olarak 1997-1998 sezonunda yer almisti.

Söz konusu dönemde Ergin Ataman'in çalistirdigi Türk Telekom, Avrupa Ligi'nde normal sezonda yer aldigi B Grubu'nda 5 galibiyet, 5 maglubiyet alarak elenmisti.

Türk Telekom, Ispanya'dan kupayla dönmesi durumunda tam 25 yil sonra Avrupa'nin en önemli liginde yer alacak. Ayrica mavi-beyazlilar, 2001'den bu yana tek çati altinda oynanan Avrupa Ligi organizasyonunda ise ilk kez yer alma hakki elde edecek.


- Erdem Can'in ilk yilinda büyük basari

Türk Telekom Basantrenörü Erdem Can, baskent ekibiyle ilk yilinda olaganüstü bir sezon geçiriyor.

Fenerbahçe'de 8 yil efsane basantenör Zeljko Obradociv'in asistan koçlugunu yapan, 1 sezon da Igor Kokoskov'un ekibinde yer alan Erdem Can, NBA'de Utah Jazz'da basantrenör Quinn Snyder'in yardimciligini da üstlendi.

Türk basketbolunda NBA'da görev yapan ilk Türk yardimci antrenör olan Can, sezon basi baskent ekibinin teklifini kabul etti.

Uzun süre sonra basantrenörlük koltuguna Türk Telekom'un basina geçerek oturan Erdem Can, imza töreninde yeni göreviyle ilgili, "Bu kesinlikle bir meydan okuma." ifadesini kullanmisti. Genç basantrenör Avrupa'da ve ligde aldigi sonuçlarla da basarisini ortaya koydu.


- Türkiye'ye 14. kez Avrupa kupasi gelebilir

Türk Telekom, gelecek hafta sampiyon olmasi durumunda Türk basketbolunun Avrupa kupalarindaki 14. zaferine imza atacak.

Daha önce Türk takimlarindan erkeklerde Anadolu Efes 3, Fenerbahçe, Galatasaray, Darüssafaka, Besiktas ve Bahçesehir Koleji birer kez, kadinlarda ise Galatasaray 3, Fenerbahçe ve Yakin Dogu Üniversitesi bir kez Avrupa kupalarinda sampiyon oldu.


- Avrupa Kupasi'nda üst üste ikinci final

Türk basketbolu, 7Days Avrupa Kupasi'nda üst üste ikinci kez finalde temsil edilecek.

Geçen sezon Frutti Extra Bursaspor finalde yer almis ancak Italyan ekibi Bologna'ya kaybetmisti. Bu yil ise bu basariyi Türk Telekom tekrarladi.

Daha önce bu kupayi Türkiye adina Galatasaray ve Darüssafaka kazanmisti.


- Ligde de durdurulamiyor

Türk Telekom, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde de durdurulamiyor.

Ligde normal sezonda son 4 maça girilirken Türk Telekom, 22 galibiyet, 4 yenilgiyle lider durumda bulunuyor. Normal sezonu lider bitirmeye çok yakin olan mavi-beyazlilar, sampiyonlugun da favorileri arasinda gösteriliyor.