GÜNCELLEME 2 - Bolu'da 4,8 büyüklügünde depremMehmet Emin Gürbüz,Zafer GöderBOLU ve DÜZCE VALILERININ AÇIKLAMALARI EKLENDI

GÜNCELLEME 2 - Bolu'da 4,8 büyüklügünde depremMehmet Emin Gürbüz,Zafer GöderBOLU ve DÜZCE VALILERININ AÇIKLAMALARI EKLENDI

BOLU (AA) - Bolu'da saat 13.55'te 4,8 büyüklügünde deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Baskanliginin (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, merkez üssü Bolu olan 4,8 büyüklügünde sarsinti kaydedildi.

Depremin 8,13 kilometre derinlikte oldugu belirlendi.

Düzce ve Sakarya'da da hissedilen deprem nedeniyle panige kapilan bazi vatandaslar sokaga çikti.

AFAD Baskani Yunus Sezer, Bolu merkezde meydana gelen 4,8 büyüklügündeki depreme iliskin an itibariyla olumsuz bir durum bulunmadigini bildirdi.

Sezer, sosyal medya hesabindan yaptigi paylasimda, "Bolu ilimizde meydana gelen 4,8 büyüklügündeki deprem sonrasinda, an itibariyla olumsuz bir durum bulunmamaktadir. Saha tarama çalismalari devam etmektedir. Bölgedeki vatandaslarimiza geçmis olsun dileklerimi sunarim." ifadelerini kullandi.

- Bolu Valisi Kiliç'in açiklamasi

Bolu Valisi Erkan Kiliç, AA muhabirine, saha taramasi gerçeklestirildigini belirterek, "Su ana kadar gelen herhangi bir olumsuzluk yok." dedi.

Kisa süreli bir sarsinti hissedildigini aktaran Kiliç, "Çok sükür olumsuz bir durum yok. Geçmis olsun." ifadesini kullandi.

Düzce Valisi Cevdet Atay da Bolu'da meydana gelen depremin Düzce'de de hissedildigini dile getirerek, "Panikleyerek korkan çocuklarimizi evlerine gönderiyoruz. Okullarda egitime bugünlük ara verdik." diye konustu.

Bolu Valiliginin sosyal medya hesabinda yer alan paylasimda ise "Ilimizde saat 13.55'te 4,8 büyüklügünde meydana gelen deprem sonrasi tüm ekiplerimiz sahada tarama çalismalarina ivedilikle baslamis olup su ana kadar resmi makamlara iletilen herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadir. Depremi hisseden tüm vatandaslarimiza geçmis olsun." ifadelerine yer verildi.