Carlos Alcaraz, sakatligi nedeniyle Monte Carlo Masters Turnuvasi'na katilamayacakDoga Kirmizioglu

Carlos Alcaraz, sakatligi nedeniyle Monte Carlo Masters Turnuvasi'na katilamayacakDoga Kirmizioglu

ANKARA (AA) - Ispanyol tenisçi Carlos Alcaraz, sakatligi nedeniyle Monte Carlo Masters Turnuvasi'nda mücadele edemeyecek.

Tek erkeklerde 11 sampiyonlukla Monte Carlo Masters tarihinin en basarili tenisçisi konumunda bulunan Ispanyol Rafael Nadal'in ardindan son dönemin en yetenekli isimlerinden Alcaraz da sakatligi nedeniyle turnuvaya katilamayacagini duyurdu.

Sosyal paylasim sitesi Twitter hesabindan saglik durumuna iliskin bilgi veren dünya 2 numarasi Alcaraz, "Iki aydir kortlarda verdigim mücadelenin ardindan evime geldigim için mutluyum ama son çiktigim Miami Açik yari final maçini agri içinde tamamladim. Bugün Murcia kentinde doktorumla yaptigim degerlendirmenin ardindan Monte Carlo'da korta çikmama karari aldim." ifadelerini kullandi.

2022 ABD Açik'ta kariyerinin ilk grand slam sampiyonluguna ulasan ve dünya klasmaninda 1 numaraya çikan en genç erkek tenisçi unvanlarinin sahibi Alcaraz, geçen yil kasim ayinda yasadigi sakatligin ardindan kortlardan uzak kalmisti. Bu sezon katildigi Arjantin Açik ile Indian Wells'te kupaya uzanan 19 yasindaki tenisçi, geçen yil sampiyonluga uzandigi Miami Açik'in yari finalinde Italyan Jannik Sinner'e 2-1 yenilerek elenmisti.