GRAFIKLI - Avrupa'nin 5 büyük liginde görünümDoga Kirmizioglu- Ingiltere Premier Lig'in lideri Arsenal, deplasmanda Fulham'i yenerek galibiyet serisini 5 maça çikardi - Haftayi galibiyetle tamamlayan La Liga'nin zirvesindeki Barcelona, ikinci siradaki Real Madrid ile arasindaki 9 puanlik farki korudu - Serie A'da Napoli, en yakin rakibi Inter'in maglubiyetinin ardindan sampiyonluk yolunda emin adimlarla ilerlemeye devam etti - Bundesliga'da Bayern Münih, Ligue 1'de ise PSG, haftayi 3 puanla kapa

GRAFIKLI - Avrupa'nin 5 büyük liginde görünümDoga Kirmizioglu- Ingiltere Premier Lig'in lideri Arsenal, deplasmanda Fulham'i yenerek galibiyet serisini 5 maça çikardi
- Haftayi galibiyetle tamamlayan La Liga'nin zirvesindeki Barcelona, ikinci siradaki Real Madrid ile arasindaki 9 puanlik farki korudu
- Serie A'da Napoli, en yakin rakibi Inter'in maglubiyetinin ardindan sampiyonluk yolunda emin adimlarla ilerlemeye devam etti
- Bundesliga'da Bayern Münih, Ligue 1'de ise PSG, haftayi 3 puanla kapa

ANKARA (AA) - Avrupa'nin en büyük 5 futbol ligi kabul edilen Ingiltere (Premier Lig), Ispanya (La Liga), Italya (Serie A), Almanya (Bundesliga) ve Fransa'daki (Ligue 1) maçlara, hafta sonu devam edildi.

Ingiltere'de Arsenal, Ispanya'da Barcelona, Italya'da Napoli, Almanya'da Bayern Münih, Fransa'da ise Paris Saint-Germain (PSG), puan tablosunun zirvesinde yer almaya devam etti.


- Premier Lig

Zirve yarisinda emin adimlarla ilerleyen Arsenal, deplasmanda Fulham'i 3-0 maglup ederek ligde galibiyet serisini 5 maça çikardi.

Son 2 yilin sampiyonu Manchester City, konuk oldugu Crystal Palace'i 1-0'la geçerek zirve takibini sürdürdü.

Sampiyonlar Ligi kotasi almak için mücadele eden takimlardan Manchester United, konuk ettigi Southampton'la golsüz berabere kaldi. Tottenham, agirladigi Nottingham Forrest'i 3-1, Newcastle United ise konuk ettigi Wolverhampton'i 2-1 maglup etti.

Geçen hafta Manchester United'i 7-0 gibi tarihi bir skorla yenerek Sampiyonlar Ligi kotasi yarisina dahil olan Liverpool ise deplasmanda Bournemouth'a 1-0 yenilerek çikisini sürdüremedi.

Premier Lig'in 27. haftasi sonunda 66 puanla liderligini sürdüren Arsenal'i, 61 puanla Manchester City, 50 puanla Manchester United (bir maçi eksik), 48 puanla Tottenham, 44 puanla Newcastle United (iki maçi eksik) ve 42 puanla Liverpool (bir maçi eksik) izledi.


- La Liga

Puan tablosunun tepesindeki Barcelona, Athletic Bilbao deplasmanindan 1-0 galip ayrilarak sampiyonluk yarisinda favori konumunu sürdürdü.

Geçen yilin sampiyonu Real Madrid, konuk ettigi Espanyol'u 3-1 maglup etti.

Atletico Madrid ise ligin son karsilasmasinda, deplasmanda Girona ile bugün TSI 23.00'te karsilasacak.

La Liga'nin 25. haftasinin ardindan 65 puani bulunan Barcelona'yi Real Madrid 9, Atletico Madrid ile Real Sociedad ise 20 puan geriden takip etti.


- Serie A

Geçen hafta Lazio'ya yenilerek 8 maçlik galibiyet serisi sona lider Napoli, bu hafta konuk ettigi Atalanta'yi 2-0'la geçerek yeniden çikisa geçti.

Spezia deplasmanindan 2-1 maglup ayrilan Inter'in, Napoli ile arasindaki puan farki 18'e yükseldi.

Lazio'nun konuk ettigi Bologna ile 0-0 berabere kaldigi haftanin en çekismeli mücadelesinde Roma, agirladigi Sassuolo'ya 4-3 maglup oldu.

Son sampiyon Milan ise haftanin kapanis maçinda Salernitana'yi bugün TSI 22.45'te konuk edecek.

Serie A'nin 26. haftasini 68 puanla geçen Napoli'yi, 50 puana sahip Inter, 49 puani bulunan Lazio, 47 puanli Milan ve Roma izledi.


- Bundesliga

Son 10 yilin sampiyonu Bayern Münih, gollü mücadelede, konuk ettigi Augsburg'u 5-3 yenerek zirvedeki konumunu sürdürdü.

Borussia Dortmund, Schalke deplasmaninda 2-2 berabere kalarak zirve yarisinda geriye düstü.

Leipzig, agirladigi Borussia Mönchengladbach'i 3-0'la geçerek sampiyonluk yarisina dahil oldu. Sezonun flas ekibi Union Berlin, deplasmanda Wolfsburg ile 1-1 berabere kalirken, Freiburg ise konuk ettigi Hoffenheim'i 2-1'le geçti.

Bundesliga'nin 24. haftasi sonunda 52 puan toplayan Bayern Münih'i, 50 puanli Borussia Dortmund, 45 puanli takimlardan sirasiyla Leipzig, Union Berlin ve Freiburg takip etti.


- Ligue 1

Zirvedeki PSG, yildiz oyuncusu Kylian Mbappe'nin son dakika golüyle Brest deplasmanindan 2-1 galip ayrildi.

En yakin takipçisi Olimpik Marsilya, Leonardo Balerdi'nin kirmizi kart görmesiyle 29. dakikadan itibaren 10 kisi oynadigi maçta, konuk ettigi Strasbourg ile 2-2 berabere kaldi.

Lens ise Clermont deplasmanindan 4-0'lik net bir galibiyetle döndü.

Ligin 27. haftasi sonunda PSG, 66 puanla açik ara liderligini sürdürdü. Olimpik Marsilya 56, Lens 54 puanla Paris ekibinin arkasinda yer aldi.