Kastamonulu genç sporcu Avrupa Sampiyonasi'nda altin madalya hedefliyorÖzgür Alantor- Bir Balkan, üç Türkiye sampiyonlugu bulunan Kastamonulu sporcu Hamza Eren Göksu, Ankara'da düzenlenecek Ümitler ve Gençler Muaythai Avrupa Sampiyonasi'nda Istiklal Marsi'ni okutmayi hedefliyor - Hamza Eren Göksu: - "Hedefim Avrupa Sampiyonlugu. Avrupa Sampiyonasi'nda bayragimizi dalgalandirmak istiyorum"

Kastamonulu genç sporcu Avrupa Sampiyonasi'nda altin madalya hedefliyorÖzgür Alantor- Bir Balkan, üç Türkiye sampiyonlugu bulunan Kastamonulu sporcu Hamza Eren Göksu, Ankara'da düzenlenecek Ümitler ve Gençler Muaythai Avrupa Sampiyonasi'nda Istiklal Marsi'ni okutmayi hedefliyor
- Hamza Eren Göksu:
- "Hedefim Avrupa Sampiyonlugu. Avrupa Sampiyonasi'nda bayragimizi dalgalandirmak istiyorum"

KASTAMONU (AA) - ÖZGÜR ALANTOR - Ankara'da düzenlenecek Ümitler ve Gençler Muaythai Avrupa Sampiyonasi'na katilacak Kastamonulu sporcu Hamza Eren Göksu sampiyonada birincilik hedefliyor.

Türkiye ve Balkan sampiyonu Göksu, antrenörü Eldar Elizade esliginde 23-28 Mart'ta baskentte düzenlenecek Ümitler ve Gençler Avrupa Sampiyonasi için hazirliklarini tamamladi.

Maç tarihleri nedeniyle yarin yola çikacak 16 yasindaki sporcu, Ankara'dan madalyayla dönmek istiyor.

Hamza Eren Göksu, AA muhabirine, 5 yildir muaythai ile ugrastigini söyledi.

Üst gençlerde 48 kiloda mücadele edecegini anlatan Göksu, "Spora babamin yogun istegi ile basladim. Benim bu sporla ugrasmami çok istemisti. Eldar hocam esliginde çalismalara basladim. 2019'da Balkan sampiyonu oldum. 2020 ve 2021'de Türkiye sampiyonlugum var. 2022'de Antalya'da yapilan Antalya Gençler Türkiye Sampiyonasi'nda 45 kiloda Türkiye sampiyonu oldum. Simdiki hedefim Avrupa sampiyonlugu. Avrupa Sampiyonasi'nda bayragimizi dalgalandirmak istiyorum." dedi.

Göksu, dünya sampiyonu olan arkadasi Yigit Bulut'un hazirliklarda kendisine eslik ettigini belirtti.


- "Depremzede arkadaslarim için bu maçi alacagim"

Türkiye'de yasanan depremin herkes gibi kendisini de çok üzdügünü, duygusal olarak büyük acilar yasandigini dile getiren genç sporcu, "Türkiye'nin 100. kurulus yil dönümü dolayisiyla Avrupa Sampiyonasi ülkemizde yapiliyor. Depremzede arkadaslarimiza moral ve motivasyon gerekli. Depremzede arkadaslarim için bu maçi alacagim." ifadelerini kullandi.


- Elizade: "Türkiye'nin gücünü Avrupa'ya göstermis olacagiz"

Antrenör Eldar Elizade ise 10 yildir Leon Spor Kulübü olarak Kastamonu'da çok sayida sporcu yetistirdiklerini söyledi.

Hamza Eren ile 5 yildir ayni yolda yürüdüklerini anlatan Elizade, "Kendisi yetenekli ve basarili bir sporcu. Muaythai disinda kick boks ve wushu branslarinda da kendini kanitlamis bir sporcu. Kick boks ve wushu branslarinda da Türkiye sampiyonlugu var." diye konustu.

Önemli maçlara çikacaklarini belirten Elizade, sunlari kaydetti:

"Bu sene Avrupa kotasi almak nasip oldu. Ben Hamza'nin sampiyon olacagina inaniyorum. Herkesi maçlari izlemeye davet ediyoruz. Gün birlik günü. Türkiye'nin gücünü bütün Avrupa'ya göstermis olacagiz."