Ukrayna, Rusya'nin Tahil Koridoru Anlasmasi kararini "çeliskili" olarak nitelendirdiDavit Kachkachishvili

Ukrayna, Rusya'nin Tahil Koridoru Anlasmasi kararini "çeliskili" olarak nitelendirdiDavit Kachkachishvili

KIEV (AA) - Ukrayna Altyapi Bakani Oleksandr Kubrakov, Rusya'nin, 18 Mart'ta sona erecek Tahil Koridoru Anlasmasi'nin bir kez daha sadece 60 gün uzatilmasini destekledigini elestirerek bu kararin anlasmaya göre çeliskili oldugunu belirtti.

Kubrakov, Rusya Disisleri Bakan Yardimcisi Sergey Versinin'in, Rusya olarak 18 Mart'ta ikinci dönemi sona eren Tahil Koridoru Anlasmasi'nin sadece 60 günlügüne bir kez daha uzatilmasina itiraz etmediklerine dair yaptigi açiklamayi degerlendirdi.

Konuyla ilgili Twitter hesabindan açiklamada bulunan Kubrakov, anlasmanin 120 günü içerdigini hatirlatarak Rusya'nin pozisyonunun anlasmayi 60 gün uzatma yönünde oldugunu kaydetti.

Kubrakov, "(Bu), Türkiye ve Birlesmis Milletler (BM) tarafindan imzalanan belgeyle çelisiyor." degerlendirmesinde bulundu.

Ayrica Kubrakov, "Girisimin garantörleri olarak BM ve Türkiye'nin resmi pozisyonunu bekliyoruz." ifadelerini kullandi.

Cenevre'de Rusya Disisleri Bakan Yardimcisi Sergey Versinin, BM Ticaret ve Kalkinma Konferansi (UNCTAD) Genel Sekreteri Rebeca Grynspan ve BM Insani Islerden Sorumlu Genel Sekreter Yardimcisi ve Acil Yardim Koordinatörü Martin Griffiths arasinda yürütülen görüsmelerin ardindan, 18 Mart'ta sona erecek Karadeniz Tahil Koridoru Anlasmasi'nin 60 gün süreyle bir kez daha uzatilmasina itiraz etmediklerini bildirmisti.