Türkiye Judo Federasyonu Baskani Huysuz, uluslararasi yarismalarda güzel sonuçlar bekliyor:Kadir Yildiz- "Geçen yil tarih yazmistik. Ilk defa Avrupa Sampiyonasi'nda 8 madalya kazanmistik. Takimlarda 2. olduk, Dünya Sampiyonasi'nda 5 madalya kazandik. Bunlari 2024 Paris Olimpiyatlari'na yansitmak için çalisiyoruz"

Türkiye Judo Federasyonu Baskani Huysuz, uluslararasi yarismalarda güzel sonuçlar bekliyor:Kadir Yildiz- "Geçen yil tarih yazmistik. Ilk defa Avrupa Sampiyonasi'nda 8 madalya kazanmistik. Takimlarda 2. olduk, Dünya Sampiyonasi'nda 5 madalya kazandik. Bunlari 2024 Paris Olimpiyatlari'na yansitmak için çalisiyoruz"

KOCAELI (AA) - KADIR YILDIZ - Türkiye Judo Federasyonu Baskani Sezer Huysuz, geçen yil elde edilen basarilarin uluslararasi organizasyonlarda güzel sonuçlar vermesi için çalismalarini sürdürdüklerini belirtti.

Huysuz, AA muhabirine, altyapida 130 bin lisansli sporculari bulundugunu, 2022 yilini 30 bin aktif sporcuyla kapattiklarini ve bundan dolayi alt yas gruplarindaki organizasyonlara yüksek katilim saglandigini söyledi.

Geçen yilin judo adina basarilarla geçtigini anlatan Huysuz, ümitler, gençler ve büyüklerde önemli madalyalar kazandiklarini animsatti.

Huysuz, genç ve ümit kategorilerindeki sporcularin Avrupa ve dünyada madalyalar aldiklarina deginerek, "Büyüklerde takimimiz güzel neticelerle yili tamamladi. Bu yil zor bir süreç var. Gençlerimizin Avrupa ve dünya sampiyonalari var. Ümitlerimiz Avrupa, dünya ve Avrupa Gençlik Olimpik Festivali'ne (EYOF) katilacak. Büyüklerimizin mayista Dünya Sampiyonasi var, akabinde Avrupa ve olimpiyatlar. Kota müsabakalari devam ediyor. Yogun bir yil geçirecegiz." diye konustu.

Kahramanmaras merkezli depremlerden dolayi bazi organizasyonlari yapamadiklarini aktaran Huysuz, normal sartlarda bu dönemde yurt disi faaliyetleri için hazirliklarin baslamasi gerektigine isaret etti.


- "Yapilan bütün takim müsabakalarinda madalya kazandik"

Huysuz, milli sporcularin uluslararasi organizasyonlarda Türk bayragini en üst seviyede dalgalandiracagina inandigini dile getirerek, "Ülke olarak birlik beraberlik içinde bu basarilari tekrar yakalayacagiz. Geçen yil Avrupa Sampiyonasi'nda 8 madalya kazanmistik. Bu yil belki 10 madalya... Geçen yil tarih yazmistik. Ilk defa Avrupa Sampiyonasi'nda 8 madalya kazanmistik. Takimlarda 2. olduk, Dünya Sampiyonasi'nda 5 madalya kazandik. Bunlari 2024 Paris Olimpiyatlari'na yansitmak için çalisiyoruz." seklinde konustu.

Su anda olimpiyata kota alan 10 sporcu bulundugunu bildiren Huysuz, söyle devam etti:

"Süreç devam ediyor. Biz 10 sporcuyla insallah 2024 Paris Olimpiyatlari'na katilip, takim olarak da yarisacagiz. Millet olarak birlikteligimiz nasilsa, takim müsabakalarinda da 3 kadin, 3 erkek mindere çikiyor ve yarisiyorlar. Orada o birlikteligi yasiyoruz. Yapilan bütün takim müsabakalarinda madalya kazandik. Çocuklarimizin 2024'te hem olimpiyatlarda hem dünyada güzel neticeler alacagini düsünüyoruz."

Depremden etkilenen ve farkli illere tasinmak isteyen sporculara yardimci olduklarini ifade eden Huysuz, Kocaeli'de yapilan organizasyona bölgeden katilanlarin masraflarini da federasyon olarak karsiladiklarini aktardi.

Baskan Huysuz, Türkiye Judo Federasyonu Hatay Il Temsilcisi Ibrahim Saday'in esi, gelini ve torunuyla depremde hayatini kaybettigini, yine enkazdan yarali kurtarilan sporculari da bulundugunu sözlerine ekledi.