Bakan Karaismailoglu, Sakarya'da temel atma töreninde konustu:Ömer Faruk Cebeci,Ugur Subasi- "(Kozluk Köprülü Kavsagi ve Karapürçek-Akyazi Il Yolu) Proje sayesinde zamandan 84 milyon lira ve akaryakittan 9,3 milyon lira olmak üzere yillik toplam 93,3 milyon lira tasarruf saglayacagiz ve karbon emisyon salinimini yillik 1218 ton azaltacagiz"- "Tabii siz AK Parti'li belediyelerin hizmetlerinden faydalaniyorsunuz. Ama onu bir de CHP'li belediyelerin hizmetlerini yasayamayan vatandaslara sormak laz

Bakan Karaismailoglu, Sakarya'da temel atma töreninde konustu:Ömer Faruk Cebeci,Ugur Subasi- "(Kozluk Köprülü Kavsagi ve Karapürçek-Akyazi Il Yolu) Proje sayesinde zamandan 84 milyon lira ve akaryakittan 9,3 milyon lira olmak üzere yillik toplam 93,3 milyon lira tasarruf saglayacagiz ve karbon emisyon salinimini yillik 1218 ton azaltacagiz"- "Tabii siz AK Parti'li belediyelerin hizmetlerinden faydalaniyorsunuz. Ama onu bir de CHP'li belediyelerin hizmetlerini yasayamayan vatandaslara sormak laz

SAKARYA (AA) - Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Sakarya'da hayata geçirilen Kozluk Köprülü Kavsagi ve Karapürçek-Akyazi il yolu projesiyle zamandan 84 milyon, akaryakittan 9,3 milyon lira olmak üzere yillik toplam 93,3 milyon lira tasarruf saglanacagini ve karbon emisyon saliniminin yillik 1218 ton azaltilacagini söyledi.

Bakan Karaismailoglu, projenin temel atma töreninde yaptigi konusmada, Sakarya'da hizmet, eser ve yatirim firtinasi estirdiklerini, bugün de TÜRASAS tesislerinde üretilen ilk yerli ve milli elektrikli tren setlerinin TCDD Tasimaciliga tesliminin yapildigini belirtti.

Ögleden sonra da Bekirpasa Otoyol Kavsagi-D-100 Baglanti Yolu'nun açilisini yapacaklarini anlatan Karaismailoglu, Cumhuriyet'in yeni yüzyilina güçlü baslangiç yaptiklarini, dev projeleri hizmete aldiklarini ve yenileri için de kollari sivadiklarini dile getirdi.

Bakan Karaismailoglu, dün Ankara-Sivas Hizli Tren Hatti'ni açtiklarini animsatarak, "Yani 405 kilometre uzunlugunda bir tren hattindan bahsediyoruz. Özellikle orta koridorda Çin'den Pekin'e kadar uzanan dogu-bati aksimizda en önemli akslarimizdan birini hizli tren konforuyla bulusturuyoruz. Yani 12 saatte gidilen Ankara-Sivas arasini 2 saate düsürdük. Ülkemizin bu zor cografi kosullarinda adeta daglari, vadileri ortadan kaldiriyoruz bu yüksek teknoloji imalatlarla. 405 kilometrelik hatta tam 49 tünel var ve uzunlugu tam 66 kilometre. Bu da demir yolu tüneli." diye konustu.

2002 yilinda ülke genelinde tünel uzunlugu sadece 50 kilometre olduguna dikkati çeken Karaismailoglu, ayni sekilde bu 405 kilometre içerisinde 27 bin 200 metre uzunlugunda 49 viyadügün bulundugunu söyledi.

- "Millet Ittifaki zihniyetine gerekli dersi vatandasimiz sandikta verecektir"

Bakan Karaismailoglu, yarin Adana 15 Temmuz Sehitler Köprüsü'nü açacaklarini ancak Adana'da CHP klasigi yasadiklarini ifade ederek, "Tabii siz AK Parti'li belediyelerin hizmetlerinden faydalaniyorsunuz. Ama onu bir de CHP'li belediyelerin hizmetlerini yasayamayan vatandaslara sormak lazim. Maalesef, geçmis yönetimlerde baslanmis hiçbir isi devam ettirmezler. Bunlarin klasik hizmet zihniyeti budur arkadaslar. Milletin derdiyle dertlenmezler ama lafa gelince laf çok. Ama lafla da peynir gemisi yürümüyor. Insallah 14 Mayis'ta vatandasin degerlerine düsman, vatandasa hizmet etmeyen Millet Ittifaki zihniyetine de gerekli dersi vatandasimiz sandikta verecektir. Ondan da kimsenin süphesi olmasin. Türkiye düsmanlarinin bir araya getirdigi, yillardir bogustugumuz, bedel ödedigimiz terör odaklarinin destekledigi bir ittifaki da hiç kimse desteklemez." degerlendirmesinde bulundu.

Karaismailoglu, seçim bölgesi olan Trabzon'da 3 Mayis'ta da Avrupa'nin en uzun, dünyanin da en uzun tünellerinden biri olan 14,5 kilometrelik Zigana Tüneli'ni açacaklarini aktardi.

Sakarya'nin ulasim standartlarini yükseltmek amaciyla Karapürçek ve Akyazi ilçelerine ulasim saglayan Adapazari-Hendek ayrimi, Karapürçek-Akyazi il yolunu 15 kilometre olarak projelendirdiklerini aktaran Karaismailoglu, proje kapsaminda toplam uzunlugu 92 metre olan 3 köprü insa edeceklerini anlatti.

Bakan Karaismailoglu, yüksek kapasiteli jeotermal kaynagin bulundugu Karapürçek ve Akyazi yerleskelerinin saglik turizmi bakimindan önemli potansiyelinin oldugunu deginerek, "Her iki ilçenin de Türkiye'nin termal destinasyonu olma hedefi kapsaminda çalismalar yapiyoruz. Baslattigimiz yol çalismasiyla Karapürçek ve Akyazi’nin ulasim ihtiyaçlarini karsilayacak ve özellikle yaz aylarinda turizm sebebiyle yasanan trafik yogunlugunu azaltacagiz. Yol standardinin artirilmasiyla ulasim süresini 20 dakikadan 10 dakikaya düsürecegiz." seklinde konustu.

Projenin tamamlanmasiyla Adapazari-Karasu istikametinden gelen araçlarin, D-100 kara yolu ve Anadolu Otoyolu'na girmeden Karapürçek ilçesi ile Akyazi-Dokurcun-Mudurnu istikametine yüksek standartli ve kesintisiz baglanmasini saglayacaklarina dikkati çeken Karaismailoglu, su ifadeleri kullandi:

"Proje sayesinde zamandan 84 milyon lira, akaryakittan 9,3 milyon lira olmak üzere yillik toplam 93,3 milyon lira tasarruf saglayacagiz ve karbon emisyon salinimini da yillik 1218 ton azaltacagiz. Yapim çalismalarina baslayacagimiz bir diger proje de Kozluk Köprülü Kavsagi. Kozluk mevkisinde toplam 6 kilometre uzunlugunda tesis edilecek köprülü kavsagimiz, ana gövdesinin 500 metresi üstgeçit köprüsü olmak üzere 1,5 kilometre uzunlugunda bölünmüs yol, kavsak kollari ise 4,5 kilometre uzunlugunda tek yol olarak projelendirilmistir. Kozluk Köprülü Kavsagi'miz Sakarya'nin D-100 devlet yoluna kesintisiz ve güvenli katilimini saglayacak, mevcut durumda hemzemin olarak hizmet veren kavsagin köprülü kavsak haline getirilmesiyle, trafikte yasanan yogunluk ortadan kalkacak. Ayrica Anadolu Otoyolu üzerinde yapimi tamamlanan Bekirpasa Köprülü Kavsagi'ni kullanarak Sakarya'ya gelecek araçlarin da hizli ve kesintisiz geçisini saglayacak."

- "30 yilin yatirimlarini planladik"

Bakan Karaismailoglu, Türkiye'ye ulastirma ve iletisim alaninda çag atlatan nice projeye emek verdiklerini, ülkeye stratejik eserler kazandirip, ekonomiye, ticarete, istihdama, milletin güvenli, konforlu ve kaliteli ulasimina katki sagladiklarini anlatti.

Türkiye'nin altyapida, ulasimda, enerjide, savunma sanayinde ve diplomasideki hamlelerinin dünyaya yön verdigini belirten Karaismailoglu, "Yatirimlarimizla insanimizin hayatina dokunurken, ülkemizin stratejik öneminin geregi olan güçlü yol altyapisiyla dogu-bati koridorlari üzerinden Asya'dan Avrupa'ya, kuzey-güney koridorlarimizla da Kafkas ülkeleri ve Rusya'dan Afrika'ya ulasiyoruz, ulastiriyoruz. Orta koridorun çok önemli ayagini teskil ederek ülkemizin lojistik hareketlilikten alacagi payi artirmis bulunuyoruz." dedi.

Bakan Karaismailoglu, tüm ulasim hizmetlerini katbekat artiran politikalar ve faaliyetlerle Türkiye'nin dünyada en hizli gelisim gösteren ülkelerden biri haline geldigini vurgulayarak, gelecek 30 yilin yatirimlarini planladiklarini bildirdi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan liderliginde Türkiye’ye ulastirma ve iletisim alaninda çag atlatan nice dev eserlere imza atmaya devam edeceklerinin altini çizen Karaismailoglu, konusmasini söyle sürdürdü:

"Bugün Türkiye her türlü zorlugu asabilecek güçtedir. yürüttügümüz çalismalarla gelecege yol açiyoruz. Türkiye'nin yolunu açiyoruz. 'Türkiye Yüzyili için dogru adimlar' diyerek bir kez daha milletimizin huzurundayiz. Bu ülkenin dününü beraber insa etmistik, yarinini da birlikte insa edecegiz. Basladigimiz projeleri planlamamiza uygun biçimde birer birer milletimize sunacagiz.

Iste bu istikrarin ve yatirimlarin devami için '14 Mayis yola devam' deme günüdür. Bagimsizligimiz için, kalkinmamiz için, aydinlik gelecegimiz için yola Sayin Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan ile devam etmeye hazir misiniz? 14 Mayis’ta bütün dünyaya büyük bir ses vermeye hazir misiniz? Ayni motivasyonumuzla kapi kapi kosturacagiz, kosturacagiz. Sonunda büyük, güçlü Türkiye’nin en büyük adimlarini bütün dünyaya hissettirecegiz."

- "Trenlerimiz artik dünya pazarlarinda, dünya raylarinda dolasmaya baslayacak"

Sakarya'nin ulasim ve iletisim altyapisini güçlendirmeye ve gelecege hazirlamaya devam ettiklerinden bahseden Karaismailoglu, "Hayata geçirdigimiz ve yapimi devam eden tüm projelerimiz, Sakarya’nin gelisen ulasim agiyla turizm, ticaret ve üretim faaliyetleri daha da üst seviyelere çikacak." ifadesini kullandi.

Bakan Karaismailoglu, yerli ve milli elektrikli trenin Türkiye demir yolu tarihi için milat niteliginde oldugunun altini çizerek, konusmasini söyle sürdürdü:

"Artik Sakarya belgeli, TÜRASAS belgeli trenimiz var arkadaslar. Bu bize büyük kapilar açacaktir. Trenlerimiz artik dünya pazarlarinda, dünya raylarinda dolasmaya baslayacaktir. Planlamalarimizi yaptik. Hem büyüyen demir yolu sektörü hem demir yolu ekipmanlariyla artik Türkiye kendi kendine yeter hale gelmistir. Teknolojiyi iyilestiren, gelistiren ve ihraç eden konuma geldik hamdolsun. Ama yeterli degil, yapacak daha çok isimiz var. Hep beraber yapacagiz, büyük ve güçlü Türkiye'yi hep birlikte insa edecegiz."