Istanbul'da bir anaokulundaki "istismar, hakaret ve darp" davasina devam edildiMelike Gallenkus Ayfar- Mahkeme, sanik Ingiliz ögretmen hakkinda kirmizi bülten çikarilmasina karar verdi

Istanbul'da bir anaokulundaki "istismar, hakaret ve darp" davasina devam edildiMelike Gallenkus Ayfar- Mahkeme, sanik Ingiliz ögretmen hakkinda kirmizi bülten çikarilmasina karar verdi

ISTANBUL (AA) - Istanbul Büyükçekmece'de bir anaokulunda 4 yasindaki çocuga cinsel istismarda bulunarak hakaret ve darbettigi gerekçesiyle yargilanan Ingiliz ögretmen hakkinda kirmizi bülten çikarilmasina karar verildi.

Bakirköy 19. Agir Ceza Mahkemesi'ndeki durusmaya, taraf avukatlari katildi.

Mahkeme baskani, sanik R.K.R'nin yakalama emrinin henüz infaz edilmedigini aktardi.

Müsteki avukati Dicle Matur Çökelek, yurt disinda olan sanigin Türkiye'ye gelmedigini belirterek, "Kaçak durumdadir. Bu sebeple hakkinda kirmizi bülten çikarilmasini talep ediyoruz. Magdura ait raporlar incelendiginde bir kadina ait DNA örnegi çikmistir. Bu sebeple DNA'nin saniga ait olup olmadiginin tespiti için bu yönde de inceleme yapilmasini talep ediyoruz." ifadelerini kullandi.

Sanik R.K.R'nin avukati Ahmet Ömer Bayraktar da kirmizi bülten çikarilmasinin bu asamada sert bir tedbir oldugunu dile getirerek, yurt disindaki adresi bilinen müvekkilinin yargilanmaktan kaçmadigini söyledi.

Suçlamanin katalog suçlardan olmasini, kamera görüntülerini ve adli rapor içeriklerini dikkate alan mahkeme, sanik hakkinda kirmizi bülten düzenlenmesine, kirmizi bülten ile eklerinin de Adalet Bakanligi Uluslararasi Hukuk ve Dis Iliskiler Genel Müdürlügüne gönderilmesine karar verdi.

Heyet, sanik hakkinda tutuklamaya yönelik yakalama karari çikartilmasina karar vererek, eksikliklerin giderilmesi için durusmayi erteledi.

- Iddianameden

Büyükçekmece Cumhuriyet Bassavciliginca hazirlanan iddianamede, özel bir anaokulunun ögrencisi 4 yasindaki E.K'nin annesiyle Ocak 2019'da polise giderek, ögretmeni R.K.R. hakkinda sikayette bulundugu aktariliyor.

Iddianamede, sanik R.K.R'nin "çocugun nitelikli cinsel istismari", "basit yaralama" ve "hakaret" suçlarindan 5 yil 9 aydan 11 yil 6 aya kadar hapisle cezalandirilmasi isteniyor.

Büyükçekmece Asliye Ceza Mahkemesi görevsizlik karariyla dosyayi Bakirköy Agir Ceza Mahkemesine göndermisti.