Adana'da FETÖ davasinda yargilanan 2 saniga 6 yil 3'er ay hapisAbdulkerim S. B. Topaloglu

Adana'da FETÖ davasinda yargilanan 2 saniga 6 yil 3'er ay hapisAbdulkerim S. B. Topaloglu

ADANA (AA) - Adana'da Fetullahçi Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik davada yargilanan farkli meslek gruplarina mensup 3 saniktan 2'si "silahli terör örgütüne üye olmak" suçundan 6 yil 3'er ay hapis cezasina çarptirildi.

2. Agir Ceza Mahkemesi'ndeki durusmaya tutuksuz saniklar A.T.S, I.T. ve A.Ç. ile avukatlari katildi.

Cumhuriyet savcisi esas hakkindaki mütalaasinda, saniklarin örgüt elebasinin talimati sonrasi Bank Asya hesaplarinda olagan disi artis yasandigini, örgütsel sohbet toplantilarina katildiklarini ifade etti.

Saniklarin "örgüt üyeligi" suçundan islem yapilan "mahrem imamlar" ile görüsme kayitlarinin da oldugunu, FETÖ iltisaklari gerekçesiyle KHK ile kapatilan dernekte üyeliginin bulundugunu ve örgüte himmet adi altinda finansal destekte bulunduklarini belirterek "silahli terör örgütüne üye olma" suçundan cezalandirilmalari yönünde görüs bildirdi.

Hakkindaki iddialar hatirlatilarak savunmasi alinan sanik A.Ç. FETÖ üyesi olmadigini iddia ederek, "Örgütsel bir konumum yoktur. Terör örgütüne finansal destekte bulunmadim. ByLock kullanmadim. Beraatime karar verilmesini talep ederim." dedi.

Diger saniklar da örgüt üyesi olmadiklarini öne sürerek beraat talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, "silahli terör örgütüne üye olma" suçundan saniklar A.Ç. ve I.T'yi 6 yil 3'er ay hapis cezasina çarptirdi, diger sanik A.T.S'nin ise "delil yetersizligi" gerekçesiyle beraatine hükmetti. Saniklarin mevcut hallerinin devamina da karar verildi.