Avrupa sampiyonalarinda finallerin güresçisi Süleyman AtliHalil Ibrahim Avsar- Son 4 organizasyonda finale yükselmeyi basaran milli güresçi, kariyerindeki 3. Avrupa sampiyonluguna Hirvatistan'da ulasmayi amaçliyor - Milli sporcu Süleyman Atli: "Asil hedefim olimpiyatlar ama Hirvatistan'da yapilacak Avrupa Sampiyonasi'na 'Ben de varim' demek için gidiyorum. Insallah altin madalyayi alacagim" - "Takim halinde bu sene hedefimiz Avrupa sampiyonlugu, tarih yazmak. Umarim takim halinde çok güzel basar

Avrupa sampiyonalarinda finallerin güresçisi Süleyman AtliHalil Ibrahim Avsar- Son 4 organizasyonda finale yükselmeyi basaran milli güresçi, kariyerindeki 3. Avrupa sampiyonluguna Hirvatistan'da ulasmayi amaçliyor
- Milli sporcu Süleyman Atli:
"Asil hedefim olimpiyatlar ama Hirvatistan'da yapilacak Avrupa Sampiyonasi'na 'Ben de varim' demek için gidiyorum. Insallah altin madalyayi alacagim"
- "Takim halinde bu sene hedefimiz Avrupa sampiyonlugu, tarih yazmak. Umarim takim halinde çok güzel basar

ANKARA (AA) - HALIL IBRAHIM AVSAR - Son 4 Avrupa Güres Sampiyonasi'nda finale yükselmeyi basaran milli sporcu Süleyman Atli, Hirvatistan'da düzenlenecek organizasyona da iddiali gidiyor.

Avrupa Güres Sampiyonasi, Hirvatistan'in baskenti Zagreb'de 17-23 Nisan tarihlerinde düzenlenecek. Organizasyonda serbest stil 57 kiloda Türkiye'yi temsil edecek Süleyman Atli, 3. kez Avrupa sampiyonu olmaya çalisacak.

Avrupa sampiyonalarinda 2019 ve 2021 yillarinda altin madalya kazanan Süleyman, 2020 ve 2022 yilarinda gümüs, 2017'de ise bronz madalya aldi.

Süleyman Atli, AA muhabirine yaptigi açiklamada, güzel bir hazirlik dönemi geçirdiklerini belirterek, "Avrupa Sampiyonasi, Sirbistan'da yapilacak Dünya Sampiyonasi öncesi en önemli organizasyon. Bunun bilincinde çalistik. Avrupa Sampiyonasi'nda 4 yildir final müsabakasi yapiyorum. Insallah 3. kez Avrupa sampiyonu olarak, ülkeme yeniden altin madalyayi kazandirmak istiyorum." diye konustu.

Macaristan'in baskenti Budapeste'de geçen yil yapilan Avrupa Sampiyonasi'nda 61 kiloda güresen ve gümüs madalya alan 28 yasindaki milli sporcu, söyle devam etti:

"Geçen yil bir üst siklette güresmistim. Bu yil 57 kiloda, kendi sikletimde yarisiyorum. Olimpiyatlardan önce güçlü oldugumu göstermem için bu Avrupa Sampiyonasi'nin benim için çok büyük önemi var. Tabii ki hedefim her zaman sampiyonluk. Geçen yil bir üst siklette güresmemin bana çalisma anlaminda çok büyük avantaji oldu. Performans olarak ilerledigimi hissettim. Son Dünya Sampiyonasi'ndan bu zamana kadar güzel bir hazirlik süreci geçirdik. Bu yil kendi sikletim 57 kiloda yarisacagimin bilincinde olarak antrenman ve beslenme programimi ona göre ayarladim. Hazir bir sekildeyim."

Süleyman, Misir'da gürestigi son turnuvada altin madalya kazandigina isaret ederek, "Avrupa Sampiyonasi'na formda katildigimi düsünüyorum. Tabii ki asil hedefim olimpiyatlar ama Hirvatistan'da yapilacak Avrupa Sampiyonasi'na 'Ben de varim.' demek için gidiyorum. Insallah altin madalyayi alacagim." degerlendirmesinde bulundu.


- Takim halinde de hedef sampiyonluk

Milli güresçi Süleyman Atli, Avrupa Güres Sampiyonasi'nda takim halinde de iddiali olduklarinin altini çizdi.

Iyi bir kadroya sahip olduklarini, geçen yil takim halinde Avrupa ikinciligi elde ettiklerini dile getiren Süleyman, "Birçok sampiyonluga aday arkadasim var. Taha agabey zaten takimimizin efsane ismi. Soner agabeyin 3 Avrupa sampiyonlugu var, 4. sampiyonluk için gidiyor. Feyzullah Aktürk, Muhammet Akdeniz... Takim olarak güzel bir kadromuz var. Takim halinde bu sene hedefimiz Avrupa sampiyonlugu, tarih yazmak. Umarim takim halinde çok güzel basarilara imza atariz." ifadelerini kullandi.