Merakla bekleniyordu! Konya’da kurbanlık fiyatları ne kadar oldu?

Merakla bekleniyordu! Konya’da kurbanlık fiyatları ne kadar oldu?

Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte binlerce vatandaş kurbanlık arayışı içerisine girdi. Büyükşehirlerde kurban satışı hemen hemen 10 gün önce başladı. Kurbanlık hayvanlar ise yaklaşık iki hafta sonra gelecek.

YÜZDE 150 ORANINDA ARTTI
Kurban fiyatları ise artan enflasyon rakamları ve et fiyatları ile birlikte geçtiğimiz yıla göre yaklaşık yüzde 150 oranında arttı. Kurban fiyatları değişkenlik gösterse de ortalama fiyata büyükbaş hayvanda 60-100 bin, küçükbaş hayvanlarda ise 4-7 bin lira arasında değişiyor.

KONYA’DA KURBANLIK FİYATLARI NE KADAR OLDU?
Şimdiden fiyat araştırmasına girenler uygun kurbanlık bulabilmek için tüm alternatifleri deniyor. Fiyatlar ise bu sene geçen yıla göre baya yükseldi. Peki, Konya’da kurbanlık fiyatları ne kadar oldu? İşte ayrıntılar...

Konya'da kurbanlık fiyatları bu sene büyükbaşta 35 bin liradan başlayıp 120 bin liraya kadar ulaşıyor. Küçükbaşta ise bu rakamlar 3 bin liradan başlayıp 7-8 bin lira arası değişiklik gösteriyor. 

2023 VEKALETLE KURBAN KESİM BEDELİ NE KADAR?
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfı'nın 2023 yılı vekaletle kurban kesim bedelini yurt içinde 5 bin 950, yurt dışında ise 2 bin 750 TL olarak belirlediklerini açıkladı. Buna göre; Ülkemizde 2023 kurban kesim bedeli 5 bin 960 lira olarak belirlenirken, yurt dışında ise 2 bin 750 lira olarak açıklandı.