Sakip Sabanci Uluslararasi Arastirma Ödülleri 10 Nisan'da açiklanacakFiliz Kinik Öz

 Sakip Sabanci Uluslararasi Arastirma Ödülleri 10 Nisan'da açiklanacakFiliz Kinik Öz

ISTANBUL (AA) - Sabanci Üniversitesi tarafindan her yil verilen Sakip Sabanci Uluslararasi Arastirma Ödülleri'nin kazananlari 10 Nisan'da çevrim içi düzenlenecek törende açiklanacak.

Üniversiteden yapilan açiklamaya göre, sosyal bilimler alaninda Türkiye'deki ilk ve tek uluslararasi ödül programi Sakip Sabanci Uluslararasi Arastirma Ödülleri'nin 2023 yili konusu "Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Yil Dönümü: Teori ve Uygulamada Cumhuriyetçilik" olarak belirlendi.

Sabanci Üniversitesi Onursal Baskani Sakip Sabanci'nin fikir ve degerleriyle anilacagi törende, bu yil Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yil dönümü olmasindan hareketle cumhuriyet ve cumhuriyetçilik kavramlari üzerine yapilmis özgün çalismalar ve yilin temasina uluslararasi alanda en önemli katkiyi saglayan bir bilim insani ödüllendirilecek.

Bu yil 18'incisi düzenlenen Sakip Sabanci Uluslararasi Arastirma Ödülleri, Türk ve Islam sanati, Türkiye'nin tarihi, ekonomisi ve sosyolojisi konularinda her yil farkli bir baslik altinda yapilan özgün çalismalari degerlendirmeye aliyor.

Sabanci Üniversitesi Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi ile Istanbul Politikalar Merkezi liderliginde yürütülen ödül programina simdiye kadar dünyanin 35 ülkesinden 500'den fazla basvuru yapildi.

Sakip Sabanci Uluslararasi Arastirma Ödülleri'nin kazananlari 10 Nisan Pazartesi günü çevrim içi düzenlenecek törende açiklanacak. Tören, Sabanci Üniversitesi'nin Youtube kanalindan canli olarak takip edilebilecek.