Trabzonspor'da olaganüstü genel kurula dogru Enes Sansar,Selçuk Kiliç- Denetleme Kurulu, bordo-mavili kulübün toplam net borcunun 2 milyar 835 milyon 909 bin lira oldugunu duyurdu

Trabzonspor'da olaganüstü genel kurula dogru
Enes Sansar,Selçuk Kiliç- Denetleme Kurulu, bordo-mavili kulübün toplam net borcunun 2 milyar 835 milyon 909 bin lira oldugunu duyurdu

TRABZON (AA) - Trabzonspor'da olaganüstü genel kurul öncesi kulübün toplam net borcunun 2 milyar 835 milyon 909 bin lira oldugu açiklandi.

Denetleme kurulu baskani Mahmut Ören, beraberindeki üyelerle Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde düzenledigi basin toplantisinda, kulübün mali durumu hakkinda bilgi verdi.

Ören, 31 Ocak 2023 tarihi itibariyla kulübün borç toplaminin 1 milyar 668 milyon 263 bin lirasi kisa vadeli, 1 milyar 566 milyon 926 bin lirasi ise uzun vadeli olmak üzere 3 milyar 235 milyon 189 bin lira oldugunu belirtti.

Mahmut Ören, 399 milyon 280 bin lira seviyesindeki kisa vadeli mevcutlarin toplam borçtan düsülmesinin ardindan, net borcun 2 milyar 835 milyon 909 bin lira oldugunu aktardi.

Kulübün ekonomik durumuna dikkati çeken Ören, sunlari söyledi:

"Daha önce Trabzonspor'un sorunlarinin çok agir oldugunu, ekonomisinin tasinamayacak boyutlara ulastigini söylemistik. Daha önceki durum ne kadar kötüyle, simdiki durum daha da vahim. Trabzonspor Baskani ve yönetim kurulunun isleri çok zor. Bu durumdan sadece Trabzonspor camiasi tek vücut olarak kurtulabilir. Trabzonspor'un kurtulus reçetesi, kurulus ayarlarina geri dönülmesiyle mümkündür. Kurtulus, özümüze yani altyapiya dönerek, üretimle mümkündür. Su andan itibaren Trabzonspor küllerinden ya yeniden dogacak ya da diger kulüplerin basina geldigi gibi tarihin tozlu sayfalarinda yerini alacaktir."

Ören, bordo-mavili kulübün 31 Mayis'a kadar 31 milyon avro ödemesi gerektigini ifade ederek, 31 Mart'a kadar ise acil ödenmesi gereken rakamin 16 milyon avro oldugunu kaydetti.