Israil Basbakani Netanyahu ABD Savunma Bakani Austin ile Tel Aviv'deki havalimaninda görüstüMücahit Aydemir

Israil Basbakani Netanyahu ABD Savunma Bakani Austin ile Tel Aviv'deki havalimaninda görüstüMücahit Aydemir

KUDÜS (AA) – Israil Basbakani Binyamin Netanyahu, ülkesini ziyaret eden ABD Savunma Bakani Lloyd Austin ile bir araya geldi.

Israil Basbakanlik Basin Ofisinden yapilan yazili açiklamaya göre, Netanyahu, Italya’ya hareketinden önce ABD Savunma Bakani Austin ile Tel Aviv’in Ben Gurion Havalimani'nda görüstü.

Austin'i bir kez daha Israil'de agirlamaktan memnuniyet duydugunu ifade eden Netanyahu, "Iran'in nükleer silah edinmesini ve saldirganligini önlemek, bölgenin güvenlik ve refahini sürdürmek ve baris çemberini genisletmek için ortak bir gündemimiz var. Bu önemli bir gündem ve fikir alisverisimizi dört gözle bekliyorum." ifadelerini kullandi.

- Austin'in ziyareti protestolar nedeniyle bugüne kaldi

Austin'in Israil'e çarsamba aksami varmasi planlaniyordu ancak gelisi, Israil genelindeki "Diktatörlük Karsiti Gün" protestolari nedeniyle bugüne ertelendi.

Protestolar nedeniyle Israil Savunma Bakani Yoav Gallant'in da ABD'li mevkidasiyla Bati Kudüs’teki makaminda degil Tel Aviv'deki Ben Gurion Havalimani yakininda görüsecegi belirtiliyor.

- Netanyahu eylemler nedeniyle Tel Aviv'e helikopterle geçti

Italya'yi ziyaret edecek Israil Basbakani Binyamin Netanyahu ve esi Sara, tartismali yargi düzenlemesine karsi yol kapatma gibi eylemler içeren protesto çagrilari nedeniyle Bati Kudüs'ten Tel Aviv'e helikopterle geçmek zorunda kalmisti.

Netanyahu hükümetinin yarginin yetkilerini kisitlayan “yargi reformu”na karsi bugün ülke genelinde kitlesel protestolar düzenleniyor.

Hükümet, tartismali yargi düzenlemesini Meclis'ten geçirme noktasinda adim adim ilerlerken, bunu "yargiya müdahale" olarak degerlendiren gruplarin ülke genelinde 9 haftayi geride birakan eylemleri giderek büyüyor.