Cumhurbaskanligi Klasik Türk Müzigi Korosu, AKM'de bu ay iki konser verecekAise Hümeyra Akgün

Cumhurbaskanligi Klasik Türk Müzigi Korosu, AKM'de bu ay iki konser verecekAise Hümeyra Akgün

ISTANBUL (AA) - Cumhurbaskanligi Klasik Türk Müzigi Korosu, bu ay iki farkli konserle Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) dinleyicilerle bir araya gelecek.

Konuya iliskin AKM'den yapilan açiklamaya göre, 19 Mart'ta AKM Tiyatro Salonu'nda gerçeklestirilecek ilk konserde, Türk musikisinin kadim makamlarindan hüzzamdan seçkin örnekler, müzikseverlerin begenisine sunulacak.

Sef Mehmet Güntekin yönetimindeki konserde, solist ses sanatçisi Hakan Hatayli ile tanbur sanatçisi Murat Aydemir sahne alacak. Konserin son bölümünde seddi araban makamindan eserler de seslendirilecek.

Ikinci konser ise 28 Mart'ta, AKM Müzik Platformu'nda gerçeklestirilecek.

Konserde, Cumhurbaskanligi Klasik Türk Müzigi Korosu'nun 2022-2023 sezonunda baslattigi "Müzik Takvimi" programi kapsaminda dünya tarihinin mart takviminden Türk müzik kültürüne yansiyan eserlerden örnekler sunulacak.

Sef Mehmet Güntekin'in hazirlayip sunacagi konserde, dev ekrana fotograf ve belgeler de yansitilacak. Konserde, solistler Bekir Ünlüataer ve Aybige Demir Okan'in yani sira sazlarda Sehnaz Ayan, Serap Çaglayan ve Murat Aydemir sahnede olacak.

Detayli bilgi "akmistanbul.gov.tr" adresinden edinilebilir.