Huawei Türkiye Gelecek için Tohumlar 2023 basvurulari basladiFurkan Gençoglu- Program kapsaminda, bilisim teknolojileri egitimi alaninda seçilecek üniversite ögrencileri, bir hafta sürecek kampta egitim alacak

Huawei Türkiye Gelecek için Tohumlar 2023 basvurulari basladiFurkan Gençoglu- Program kapsaminda, bilisim teknolojileri egitimi alaninda seçilecek üniversite ögrencileri, bir hafta sürecek kampta egitim alacak

ISTANBUL (AA) - Huawei'nin küresel düzeyde yürüttügü sosyal deger programi Seeds for the Future'in (Gelecek için Tohumlar) Türkiye ayagi bu yil 17-24 Temmuz tarihleri arasinda gerçeklesecek.

Huawei'den yapilan açiklamaya göre, Türkiye'de bu yil 8'inci kez hayata geçirilecek program kapsaminda, bilisim teknolojileri egitimi alaninda seçilecek üniversite ögrencileri, Istanbul yakinlarinda bir hafta sürecek kampta egitim alacak. Bu hafta baslayan basvurular 30 Mayis'a kadar devam edecek.

Ögrenciler, program kapsaminda, 5G, Yapay Zeka, Bulut ve Dijital Enerji gibi konulardaki egitimlere katilacak. Programda, ileri düzey ICT kurslari ve egitimlerinin yani sira uzmanlardan dersler, Çin ve Türk kültürlerine dair çesitli aktiviteler de yer alacak.

Program kampinda bu yil pek çok yenilik söz konusu. 2021'de hayata geçirilen küresel "Tech4Good" proje yarismasi kapsaminda bu yil dünyada ilk üçe giren proje takimlarina 100 bin dolarlik baslangiç fonu saglanacak.

Ögrenciler kamp dönemi boyunca projelerini gelistirirken, Tech4Good danismani tarafindan da desteklenecek. Dünya çapinda yapilacak degerlendirmede basarili olan takimlar, gelecek yil Çin'de "Startup Sprint" programina katilma firsati yakalayacak.

Egitimlerini basariyla tamamlayan ögrencilere ise uluslararasi geçerliligi olan "Huawei Seeds for the Future" sertifikasi verilecek ve küresel mezunlar topluluguna katilmaya davet edilecek.

Huawei Türkiye ayrica, Gelecek için Tohumlar 2023 basvurularinin katilimci seçim sürecinde, deprem felaketinden etkilenen adaylara öncelik tanima karari aldi.

Ilk kez 2008'de Tayland'da hayata geçirilen proje, 139 ülkede uygulanarak, 500'den fazla üniversiteden 15 bin genç ögrenciye ulasti. Türkiye'de ilk kez 2015'te düzenlenmesinden bu yana 170 üniversite ögrencisi projeye katildi.

Programa basvurular https://seedsforthefutureturkiye.com/ web sitesi üzerinden yapiliyor.