Hakkari'ye gelen dogaseverler, essiz dogal güzellikleri kesif gezilerine katildiHikmet Temes

Hakkari'ye gelen dogaseverler, essiz dogal güzellikleri kesif gezilerine katildiHikmet Temes

HAKKARI (AA) - Hakkari'ye gelen dogaseverler, Kato Dagi eteklerindeki ters lalelerin açtigi bölge ve Kaval Selalesi'nin bulundugu alan basta olmak üzere birçok essiz güzelligi barindiran yerlere düzenlenen kesif gezilerine katildi.

Hakkari'ye 50 kilometre uzakliktaki Kaval Selalesi ve ters lalelerin oldugu bölge, ilkbaharda dogaseverleri kendine çekiyor.

Bölgenin güzellilerini görmek için farkli illerden kente gelen 30 kisilik grup, gezi kapsaminda önce ters lalelerin açtigi bölgeyi ziyaret etti, ardindan yürüyerek Kato Dagi etegindeki Kaval Selalesi'ne geçti.

Burada doga yürüyüsü yapan ziyaretçiler, ters laleleri, selaleyi ve bölgenin seyrine doyum olmayan manzaralarini fotograf makineleri ve cep telefonlariyla görüntüledi.

Dogaseverlere rehberlik yapan Hakkari Cilo Sat Gölleri ve Buzullari Dagcilik ve Doga Sporlari Kulübü Üyesi Giyasettin Tatli, kente hem yerli hem de yabanci turist getirmeye çalistiklarini söyledi.

Gelen misafirlerin en iyi sekilde agirlandigini belirten Tatli, sunlari kaydetti:

"Hakkari'ye gelen turist kafilesi dogal güzelliklerin bulundugu yerleri gezdi. Etkinlige katilan 30 dogasevere rehberlik ettim. Hakkari'nin tarihi, dogal ve turistlik alanlarini tanitma sansimiz oldu. Gelen dogaseverler kentin güzelliklerine hayran kaldi. Özelikle kentin endemik bitkisi olan ters lale insanlarin ilgisini çekti."