Konya'da depremzedeye "fahis fiyattan" ev kiralayan emlakçi ve ev sahibine adli islemSavas Güler

Konya'da depremzedeye "fahis fiyattan" ev kiralayan emlakçi ve ev sahibine adli islemSavas Güler

KONYA (AA) - Kahramanmaras merkezli 6 Subat'taki depremlerden sonra Konya'ya tasinan ailenin, ev kirasindaki "fahis fiyat" nedeniyle sikayetçi oldugu emlakçi ile ev sahibi hakkinda adli islem yapildi.

Gaziantep'in Islahiye ilçesinde depremde evi ve is yeri hasar gören Muzaffer Alçi, ailesiyle Konya'ya gelerek ev kiralamaya karar verdi.

Oturacagi evi 6 bin 750 liraya kiralayan Alçi, emlakçiya 8 bin lira komisyon, ev sahibine ise 1 yillik kira bedeli olan 81 bin lirayi pesin ödedi.

Ailesiyle eve yerlestikten sonra ödedigi kira bedelinin, komsularinin ödedigi kira bedelinden çok daha yüksek oldugunu anlayan Alçi, emlakçi ve ev sahibinden sikayetçi oldu.

Bunun üzerine Il Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Subesine bagli Mali Suçlar Büro Amirligi ekipleri, emlakçi ile ev sahibi hakkinda inceleme baslatti.

Fahis fiyat artisi yaptigi tespit edilen emlakçi ile ev sahibi hakkinda, "fiyatlari etkileme suçundan" adli islem baslatilirken, Ticaret Il Müdürlügü tarafindan da emsal kira bedelinin belirlenmesi için çalisma yapildi.