Giresun'da 50 bin metrekarelik "Millet Ormani" kurulacakGültekin Yetgin

Giresun'da 50 bin metrekarelik "Millet Ormani" kurulacakGültekin Yetgin

GIRESUN (AA) - Giresun'da, 50 bin metrekarelik "Millet Ormani" kurulmasi çalismalarina baslandi.

Belediyeden yapilan açiklamaya göre, Giresun Orman Bölge Müdürlügü ile Giresun Belediyesi isbirliginde, "81 Ile 81 Millet Ormani" projesi kapsaminda, Gaziler Mahallesi'nin üst bölgesinde orman olusturulacak.

"Millet Ormani"nda yürüyüs, bisiklet ve kosu yollari, macera parki, seyir terasi, sosyal tesis ve kamp alanlari ile otopark, kamelya, kültür evleri ve amfi tiyatro yer alacak. Vatandaslar, projenin hayata geçmesiyle sehir manzarasina sahip, yüksek standartlarda sosyal ihtiyaçlarini karsilayabilecekleri bir ormana kavusacak.

Açiklamada, Belediye Baskani Aytekin Senlikoglu'nun su görüslerine yer verildi:

"Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan öncülügünde, ülkenin dört bir yaninda devam eden benzer çalismalardan biri de Türkiye'nin parlayan sehri Giresun'a kazandirilacak. Millet Ormani projesi hemsehrilerimiz için alternatif bir yasam alani olacaktir. Görev yaptigimiz süre boyunca Giresun'umuza projelerimizle iz birakmaya, Giresun'a yakisir olacak sekilde belediyecilik hizmetlerinin en iyisini yapmaya gayret ediyoruz. Millet Ormaninin sehrimize çok yakisacagina ve bölgemize arti deger katacagina cani gönülden inaniyorum."