Nadal'in 912 haftalik "ilk 10" rekoru sona erdiDoga Kirmizioglu

Nadal'in 912 haftalik "ilk 10" rekoru sona erdiDoga Kirmizioglu

ANKARA (AA) - Dünya tenis tarihinin en önemli isimlerinden Ispanyol Rafael Nadal'in tek erkekler dünya siralamasinda ilk 10 içinde kalma rekoru, 912 hafta sonra sona erdi.

Profesyonel Tenisçiler Birliginin (ATP) güncellenen dünya siralamasinda, kariyerinde 22 grand slam sampiyonlugu bulunan 36 yasindaki tenisçi, 9'unculuktan 13'üncülüge geriledi.

Dünya siralamasinda ilk 10 arasina 2005 yilinin Nisan ayinda henüz 18 yasindayken Barcelona Açik'i kazanarak giren ve bugüne kadar kalmayi basaran Nadal, yaklasik 18 yil sonra bu rekoruna veda etti.

Tek erkekler rekoruna, eski ABD'li dünya 1 numarasi Jimmy Connors'i (789 hafta) 2020 yilinda geçerek ulasan Nadal'in, bu alanda önünde tek bir tenisçi bulunuyor. Efsanevi Çek tenisçi Martina Navratilova, tek kadinlarda 1000 hafta ilk 10 içinde kalarak rekoru elinde tutmaya devam ediyor.

Sezonun ilk grand slam turnuvasi Avustralya Açik'in ikinci turunda sakatlanarak turnuvaya veda eden Ispanyol tenisçinin henüz kortlara dönememesi, ilk 10'dan çikmasinin en önemli nedeni olarak gösteriliyor.

Nadal'in, toprak kort sezonunda, 8 Nisan'da baslayacak Monte Carlo Masters turnuvasiyla kortlara dönmesi bekleniyor.