Genç yarisçi Ali Türkkan, Dünya Ralli Sampiyonasi'nda basari ariyor:Can Öcal- "Çok büyük bir organizasyonda yarisacagim. Dünya devleri ile ayni organizasyonun içinde olmak çok güzel"

Genç yarisçi Ali Türkkan, Dünya Ralli Sampiyonasi'nda basari ariyor:Can Öcal- "Çok büyük bir organizasyonda yarisacagim. Dünya devleri ile ayni organizasyonun içinde olmak çok güzel"

ISTANBUL (AA) - CAN ÖCAL - Yesil Bursa Rallisi ve Istanbul Rallisi'ndeki performansiyla dikkatleri üzerine çeken Castrol Ford Team Türkiye pilotu Ali Türkkan, 1-4 Haziran tarihlerinde Italya'nin Sardinya Adasi'nda düzenlenecek Dünya Ralli Sampiyonasi'nin (WRC) 3. kategorisinde yeni basarilar için mücadele verecek.

WRC3 mücadelesi öncesi AA muhabirine açiklamalarda bulunan Ali Türkkan, zorlu bir mücadeleye basladigini belirtti.

Adim adim hedeflerini gerçeklestirmek istedigini vurgulayan 24 yasindaki pilot, "Ben bu sene WRC3 kategorisinden basliyorum. Zaten 1. veya 2. kategoriden baslamak ideal degil. Çok büyük bir organizasyonda yarisacagim. Dünya devleri ile ayni organizasyonun içinde olmak çok güzel. 1. kategorideki insanlar da bizim yaristigimiz etaplardan geçecek ve bu benim için çok degerli. Ben de ileride 3. kategoriden 1. kategoriye geçmeyi hedefliyorum." dedi.

- "Çok zor bir yola çikiyoruz"

Dünya Ralli Sampiyonasi'nda destek isteyen Ali Türkkan, sözlerini söyle sürdürdü:

"Çok zor bir yola çikiyoruz. Uzun zamandir bu organizasyona gidememistik. En son Murat Bostanci bu organizasyona gitmisti. Ben de bayragi ondan devraldim. Sardinya'da yarisirken bir Türk bayragi görürsem bu beni çok mutlu eder."

Bir yarisçi olarak Türkiye ile Avrupa'yi karsilastiran Ali, "En temel farkin organizasyonlar oldugunu düsünüyorum. Avrupa'da çok daha fazla yaris organizasyonu oluyor. Türkiye'de ise bu tip organizasyonlar daha az düzenleniyor." seklinde görüs belirtti.

Otomobil sporlarinin Türkiye'de gelecekte daha iyi yerlere gelecegini anlatan Ali, "Ülkemizde otomobil sporlari, özellikle benim yarismaya basladigim senelerde ivme kazandi. Çok büyük sponsorlar bize destek sagliyor. Diger sporcular da özel sektörden önemli destekler aliyor. Benden 5-6 yas küçük olan Can Alakoç ve Kerem Kazaz gibi genç sporcular var. Onlar da bu sporda önemli yerlere geleceklerdir." degerlendirmesinde bulundu.

Alt kategorilerin önemine dikkati çeken genç pilot, "Alt kategoriler, sporun içinde mutlaka olmali. Genç sporcularin gelisimi için çok önemliler. Dünya Ralli Sampiyonasi'nin 1. ve 2. kategorilerinde yarismak, ekonomik olarak çok zor. Bu yüzden oraya hazir pilotlari seçmeden önce onlari alt kategorilerde test etmek çok önemli." ifadelerini kullandi.

Murat Bostanci ve Serdar Bostanci gibi isimlerle çalismanin çok özel bir his oldugunu belirten Ali Türkkan, "Benim su anda gitmeyi planladigim yollardan onlar çok önceden geçtiler. Ben onlarin ayak izini takip ediyorum. Bana verdikleri destek sayesinde hiç engel hissetmeden yoluma devam ediyorum. Bu da benim gelisim sürecimi pozitif etkiliyor." diye konustu.

- Murat Bostanci: "Destekler devam ederse ülkemizden dünya sampiyonu sporcular çikabilir"

Ali Türkkan'in en dogru kategoriden basladigini vurgulayan Castrol Ford Team Türkiye Takim Koçu Murat Bostanci, "Her sporda oldugu gibi rallide de alt seriler çok önemli. Dünya Ralli Sampiyonasi'nin 3. kategorisinde olacagiz. Uzun yillar sampiyon olan pilotlar da bu kategoriden basliyor. Ali'nin yeteneklerine güveniyoruz. Türkiye Otomobil Sporlari Federasyonu, ana sponsorlarimiz olan Castrol ve Ford'la beraber bize çok destek oluyor. Bu hayalleri kurmamizda onlarin çok büyük bir payi var. Destekler devam ederse ülkemizden dünya sampiyonu sporcular çikabilir." ifadelerini kullandi.

Gelecek yillarda genç pilotlara yatirim yapmaya devam edeceklerini kaydeden Bostanci, "Dünya Ralli Sampiyonasi, motor sporlarinda, Formula 1'den sonra en popüler branslardan biri. Bundan dolayi Ali'nin geldigi bu asama çok degerli. Basarilar önümüzdeki senelerde de devam edecektir. Bu bizim için baslangiç senesi." diyerek sözlerini tamamladi.