Koç Holding ve Microsoft Türkiye, bilisim sektörünün gelecek yetenekleri için güçlerini birlestiriyorMehmet Kadir Kilinç- Koç Holding Insan Kaynaklari Direktörü Umut Günal:- " Ctrl+ Future ile ülkemizin küresel rekabet gücünü artirmayi, bilgiye dayali dijital ekonomiyi beslemeyi, genç yeteneklere yazilim gelistirme ve veri analitigi odakli bir beceri seti kazandirmayi amaçliyoruz"

Koç Holding ve Microsoft Türkiye, bilisim sektörünün gelecek yetenekleri için güçlerini birlestiriyorMehmet Kadir Kilinç- Koç Holding Insan Kaynaklari Direktörü Umut Günal:- " Ctrl+ Future ile ülkemizin küresel rekabet gücünü artirmayi, bilgiye dayali dijital ekonomiyi beslemeyi, genç yeteneklere yazilim gelistirme ve veri analitigi odakli bir beceri seti kazandirmayi amaçliyoruz"

ISTANBUL (AA) - Koç Holding ve Microsoft Türkiye, Türkiye'nin bilisim sektöründeki küresel rekabet gücüne katki saglamak ve dijital ekonomiyi desteklemek amaciyla Ctrl+Future programini baslatiyor.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, Koç Holding, Türkiye'nin bilisim alaninda küresel rekabet gücüne katki saglamak amaciyla Microsoft Türkiye ile Ctrl+ Future programini hayata geçiriyor.

Programa katilan mühendislik son sinif ögrencileri ile yeni mezun mühendisler, Microsoft Türkiye’nin programa özel gelistirdigi online egitimlerle yazilim gelistirme veya veri analitigi alanlarinda uzmanlasarak proje tasarlama imkânina sahip olacak. Programi basari ile tamamlayan katilimcilar, Koç Toplulugu sirketlerinde staj yapma firsati yakalayacak.

Açiklamada görüslerine yer verilen Koç Holding Insan Kaynaklari Direktörü Umut Günal, dijital teknolojilerin sundugu olanaklarin yani sira, bu olanaklarin ortaya çikardigi yeni beceri setlerini ve is kollarini yakindan takip ettiklerini belirterek, sunlari kaydetti:

"CEO’muz Levent Çakiroglu’nun liderliginde sürdürdügümüz kültürel dönüsümümüzün en önemli boyutlarindan biri olan çevik dönüsüm kapsaminda, sirketlerimizi ve organizasyonlarimizi gelecegin is yapis sekillerine ve yönetim anlayisina bugünden hazirliyor; çalisma arkadaslarimizin yetkinliklerini artiracak gelisim programlari sagliyoruz. Bu programlarin yani sira, paydaslarimizla birlikte hayata geçirdigimiz projelerle, gelecegimiz olan gençlere çagin gereksinimlerine uygun bir sekilde kendilerini gelistirme ve kariyer yolculuklarinda ihtiyaç duyduklari donanimlari kazanma firsati sunuyoruz.

Bu kapsamda Microsoft Türkiye is birliginde baslattigimiz Ctrl+ Future ile ülkemizin küresel rekabet gücünü artirmayi, bilgiye dayali dijital ekonomiyi beslemeyi, genç yeteneklere yazilim gelistirme ve veri analitigi odakli bir beceri seti kazandirmayi amaçliyoruz."

- "Gençlerimizin donanim ve tecrübe kazanmalarini saglamayi hedefliyoruz"

Kurumlarin yazilim gelistirme ve veri analitigi alaninda önemli bir is gücü ihtiyaci bulundugunu aktaran Günal, "Ctrl+ Future programi ile kurumlarin ihtiyaç duyduklari bu alanlarda gençlerimizin donanim ve tecrübe kazanmalarini saglamayi hedefliyoruz.

Ülkemizin bu alandaki rekabet gücünü artiracak projemiz sayesinde dogru ve yetkin yeteneklere yatirim yaparak, Toplulugumuzu ikinci yüz yilina hazirlayacak is gücümüzü zenginlestirmek ve içerisinde bulundugumuz dijital dönüsümü hizlandirmak da hedeflerimiz arasinda yer aliyor. Depremden kendisi ya da birinci derece yakinlari etkilenen gençlerimiz, programa öncelikli katilabilecek." ifadelerini kullandi.

Microsoft Türkiye Pazarlama ve Operasyonlardan Sorumlu Genel Müdür Yardimcisi Münir Kundakçi ise misyonlari geregi teknolojinin her bireye ve her kuruma katki saglamasi için çalistiklarini, bu program ile yazilimci veya veri analisti olmak isteyen gençleri yogun bir egitimle istihdam edilecek seviyeye tasiyarak, kariyerlerine nitelikli bir baslangiç yapmalarina destek olmayi hedeflediklerini bildirdi.

Dijitallesen çalisma ortami, teknoloji temelli is modellerinin ve is yapis biçiminin hizla gelismesine ve çesitlenmesine de zemin hazirladigini belirten Kundakçi, sözlerini söyle sürdürdü:

"Bu proje ile gençlerimize istihdam saglayacak beceriler kazandirirken ayni zamanda küresel arenada teknoloji sayesinde rekabet edecek sirketlerin yazilimci açigini da kapatmayi hedefliyoruz. Subat ayinda yasadigimiz deprem felaketinden etkilenmis gençlerimize öncelik verecegimizi de hatirlatmak isterim.

Farkli projelerde is birligi yapmaktan her zaman gurur duydugumuz Koç Holding ile hayata geçirdigimiz Ctrl+ Future programi, yazilimci veya veri analisti olmak isteyen gençler için büyük bir firsat. Bu vesileyle gençlere seslenmis olalim: Lütfen ayaginiza gelen hiçbir egitim firsatini kaçirmayin. Gelecegin teknoloji liderleri arasinda yer alabilmek için kendinizi dijital çagin sundugu yetkinliklerle donatin."

- Ctrl+ Future, Koç Toplulugu sirketlerinde istihdam firsati sunuyor

Verilen bilgiye göre, mayis ayinda pilot uygulamasi baslayan programa katilmak isteyen mühendislik son sinif ögrencileri ve yeni mezun mühendisler, Kockariyerim.com adresi üzerinden Ctrl+ Future programina basvuru yapabiliyor.

Egitim asamasi yaklasik 2 ay sürecek programda yazilim gelistirme alanini seçen katilimcilar, ön yüz ve arka yüz yazilim gelistirme arasindan tercihlerini yaptiktan sonra bulut teknolojilerinde yazilim gelistirme çözümleri, programlama dilleri, web gelistirme teknikleri gibi uzmanlik egitimleri alacak.

Veri analitigi alanini seçen katilimcilar ise bulut teknolojilerinde veri analitigi ve analiz programlarini ögrenerek bu alanda uzmanlasacak. Programda basarili olan gençler, egitimlerine devam ederken 10’dan fazla sektörde faaliyet gösteren 100’den fazla Koç Toplulugu sirketinde staj yaparak tecrübe kazanma sansina sahip olacak.