Balikligöl'de selin ardindan baliklar kendilerini göstermeye basladiMüslüm Etgü- Harran Üniversitesi Bozova Meslek Yüksekokulu Su Ürünleri Programi Baskani Ömer Sait Kiliç: - "Stres altindaydilar. O stresin de ortadan kalkmasiyla baliklar çikmaya baslar demistik" - "Baliklarda ölüm yok, görmedik, bir azalma da söz konusu degil. Ancak suyun rengi açilinca kesin sonuç ortaya çikacak"

Balikligöl'de selin ardindan baliklar kendilerini göstermeye basladiMüslüm Etgü- Harran Üniversitesi Bozova Meslek Yüksekokulu Su Ürünleri Programi Baskani Ömer Sait Kiliç:
- "Stres altindaydilar. O stresin de ortadan kalkmasiyla baliklar çikmaya baslar demistik"
- "Baliklarda ölüm yok, görmedik, bir azalma da söz konusu degil. Ancak suyun rengi açilinca kesin sonuç ortaya çikacak"

SANLIURFA (AA) - MÜSLÜM ETGÜ - Harran Üniversitesi Bozova Meslek Yüksekokulu (MYO) Su Ürünleri Programi Baskani Ögretim Görevlisi Ömer Sait Kiliç, kentte etkili olan sel nedeniyle taskinlarin yasandigi ve bir süredir baliklarin görülemedigi Balikligöl'de, baliklarin yeniden kendilerini göstermeye basladigini söyledi.

Kiliç, AA muhabirine, Balikligöl'deki kaynak suyunun düzelmeye basladigini ve çamurlu suyun gittikçe kayboldugunu ifade etti.

Bölgede kontrollere devam ettiklerini anlatan Kiliç, söyle konustu:

"Ilk gün zaten baliklar ortaya çikacak demistik ve yavas yavas ortaya çikmaya basladi.1 hafta 10 gün kadar yemlemeyi kesecegimiz için su an bölgesel olarak baliklar gözükecek. Zaman içinde tüm baliklari görmeye baslayacagiz. Bugünden itibaren suyun rengi degismeye basladikça normallesme basladi. Önceden de demistik korkulacak bir sey yok diye. Dedigimiz gibi çikti. Suyun rengi açildikça bütün baliklari görmeye baslayacagiz. Baliklarda ölüm yok, görmedik, bir azalma da söz konusu degil. Ancak suyun rengi açilinca kesin sonuç ortaya çikacak."

Selin yasandigi ilk gün baliklarin stok havuzlarina ve magaraciklara saklandigini hatirlatan Kiliç, "Stres altindaydilar. O stresin de ortadan kalkmasiyla baliklar çikmaya baslar demistik. Çikmaya da basladilar. Bugünden itibaren günesin açisina göre de bulutsuz oldugu için daha rahat görülmeye basladilar. Bulaniklik tam olarak bitmesiyle eski haline dönecek." dedi.

- 10 güne kadar yemleme baslayacak

Kiliç, sürekli toplantilar gerçeklestirerek bölgenin son durumunu degerlendirdiklerini aktardi.

Aynzeliha Gölü'nde de yakinda bir çalisma yapilacagini bildiren Kiliç, sunlari söyledi:

"Baliklar açliga dayanikli hayvanlardir. Su an yaptiklarimiz sadece bir ön tedbir. Daha önceki yillarda Balikligöl havzasini besleyen kaynaklarinin korunmasiyla ilgili tedbirler alinmisti, kaynagi besleyen kuyular kapatilmisti. Belediye aslinda tedbirler almisti ama beklenilmeyen bir sel felaketi oldugu için böyle bir sey yasandi. Yoksa normal zamanlarda yagan yagmur bir tehlike arz etmiyor. Biz baliklar açisindan sorumlu kurul olarak tüm tedbirleri aldik. Zaten 10 güne kadar da yeniden baliklarimizi yemlemeye baslayacagiz."