Cumhurbaskanligi Finans Ofisi Baskani Asan, Eskisehir'de gençlere tavsiyelerde bulundu:Atahan Gezer- "Hangi isi yaparsaniz yapin, buldugunuz her firsati yaptiginiz iste uzmanlasmak için kullanin"

Cumhurbaskanligi Finans Ofisi Baskani Asan, Eskisehir'de gençlere tavsiyelerde bulundu:Atahan Gezer- "Hangi isi yaparsaniz yapin, buldugunuz her firsati yaptiginiz iste uzmanlasmak için kullanin"

ESKISEHIR (AA) - Cumhurbaskanligi Finans Ofisi Baskani Prof. Dr. Göksel Asan, gençlere hitaben, "Hangi isi yaparsaniz yapin, buldugunuz her firsati yaptiginiz iste uzmanlasmak için kullanin." dedi.

Asan, Cumhurbaskanligi Insan Kaynaklari Ofisi ve Anadolu Üniversitesi (AÜ) isbirligiyle düzenlenen Iç Anadolu Kariyer Fuari (IKAF) kapsamindaki "Kariyer Konusalim" baslikli panelde yaptigi konusmada gençlere tavsiyelerde bulundu.

Uzmanlasmak için hangi isle ugrasildiginin öneminin olmadigini belirten Asan, "Hangi isi yaparsaniz yapin, buldugunuz her firsati yaptiginiz iste uzmanlasmak için kullanin. Sundan emin olun; sizin baska seyler için geçirdiginiz zamanda çok büyük ihtimalle önümüzdeki 1-2 sene sonra size rakip olacak insanlar, o alanda uzmanlasmak için her türlü çabayi gösteriyorlar." diye konustu.

Insan kaynaginin piramit gibi yukariya dogru gittigini anlatan Asan, sunlari dile getirdi:

"Bu öyle bir sey ki yukari dogru çiktikça içinizden bir sürü kisi elenecek. Surada gördügümüz gruptaki insanlar, piramitte yukari dogru çiktikça elenecekler. Emin olun bulundugunuz pozisyonda rekabeti çok fazla hissetmeyeceksiniz. Kimse bulundugunuz yerde çok fazla isinizi tehdit etmez ama yukari dogru çikmaya basladikça ya eleyenlerden ya da elenenlerden olacaksiniz. Çok acimasiz bir sey ama öyle. Eleyen ya da elenen olmak disinda üçüncü bir seçeneginiz yok. Bu nedenle eleme sürecine hazir olmaniz lazim. Bundan, 'Dünyanin en iyi makine mühendisi olacagim' diye bir sey kastetmiyorum. Çünkü dünyanin en iyi makine mühendisine ihtiyaç yok. Tasarim kültürü olan makine mühendisine ihtiyaç var. Uzmanlasmaktan kastettigim de bu."

Panelde, Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürü Mücahit Özdemir ile Azerbaycan Türkiye Is Adamlari Birligi Baskani Cemal Yangin da katilimcilara hitap etti.

Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü'ndeki etkinlik yarin sona erecek.