Adiyaman'da selde kaybolan iki kisiye ait bazi esyalar bulunduAbdullah Söylemez,Cüneyt Çelik- Bölgede koordinatör olarak görev yapan Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan: - "Su ana kadar, suya sürüklenen konteyner içerisindeki vatandaslarimiza ait esyalara ulastik. Onlara ait hatiralara ulastik ama maalesef halihazirda 2 vatandasimiza ulasamadik" - "Çalismalarimiz, sonuna ve sonuca ulasana kadar devam edecek. Yaklasik 25 kilometreye kadar uzanan bir alanda arama çalismasi yapiyoruz"

Adiyaman'da selde kaybolan iki kisiye ait bazi esyalar bulunduAbdullah Söylemez,Cüneyt Çelik- Bölgede koordinatör olarak görev yapan Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan:
- "Su ana kadar, suya sürüklenen konteyner içerisindeki vatandaslarimiza ait esyalara ulastik. Onlara ait hatiralara ulastik ama maalesef halihazirda 2 vatandasimiza ulasamadik"
- "Çalismalarimiz, sonuna ve sonuca ulasana kadar devam edecek. Yaklasik 25 kilometreye kadar uzanan bir alanda arama çalismasi yapiyoruz"

ADIYAMAN (AA) - Adiyaman'in Tut ilçesinde etkili saganak sonrasi olusan selde kaybolan Fatma Tekdal ve 1,5 yasindaki kizi Zümra'yi arama kurtarma çalismalari sirasinda sahislarin bazi esyalarina ulasildigi bildirildi.

Ilçe merkezinden geçen derenin saganak sonrasi tasmasi sonucu konteynerleri sele kapilarak kaybolan Fatma Tekdal ile 1,5 yasindaki kizi Zeynep Zümra'ya ulasilmasi için Ömerova Deresi'nde çalismalara devam ediliyor.

Kara Kuvvetleri Komutanligi 10. Komando Tugayi, polis dalgiçlari, sahil güvenlik, jandarma arama kurtarma, jandarma özel asayis, jandarma sualti arama kurtarma, AFAD, UMKE, Orman Isletme, DSI ve itfaiye personelinin bulundugu çok sayida ekip, anne ve kizini bulmak için yogun çalisma yürütüyor.

Elazig, Konya, Adiyaman ve Adana emniyet müdürlüklerinde görevli dalgiçlarin da destek verdigi arama çalismalarinda, is makineleriyle de derenin geçtigi alanlarda balçik ve çamurlar temizleniyor.

Bölgede koordinatör olarak görev yapan Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan, AA muhabirine, Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenen Adiyaman'da depremin yaralarini sarmayla mesgulken, bir süre önce Tut ilçesinde selin meydana geldigini hatirlatti.

Kayip 2 vatandasi arama çalismalarina devam ettiklerini belirten Özkan, söyle konustu:

"Ilk gün arkadaslarimizin gayretiyle, maalesef 2 vatandasimiza vefat etmis sekilde ulastik. Sonrasinda cenaze törenlerine katilarak hakka teslim ettik. Geri kalan 2 vatandasimizi arama çalismamiz devam ediyor. Çalismalarimizi, arkadaslarimizla yapmis oldugumuz degerlendirmeler neticesinde alani 4 sektöre ve bu sektörü de kendi içinde farkli sektörlere bölerek tüm teknik ve fiziki imkanlari da kullanarak devam ettiriyoruz. Su ana kadar, suya sürüklenen konteyner içerisindeki vatandaslarimiza ait esyalara ulastik. Onlara ait hatiralara ulastik ama maalesef halihazirda 2 vatandasimiza ulasamadik. Sayin Içisleri Bakanimiz Süleyman Soylu Bey'in talimatlari dogrultusunda çalismalarimiz, gece gündüz demeden araliksiz bir sekilde devam ediyor."

- Binden fazla ekip sahada

Özkan, ilçede sel sonrasi 16 evi tahliye ettiklerini ve bu vatandaslarin bir kisminin kendi istekleriyle yakinlarinin yaninda kaldigini ve bir kisminin da yurtlara yerlestirildigini ifade etti.

Arama çalismalarinin yani sira diger dere yataklarinda da islah çalismasi yürüttüklerini aktaran Özkan, "Ben de, binin üzerindeki arama kurtarma personeli, is makineleri personeli ve sahada bize destek olan gönüllüler ve dualariyla bizi misafir eden Tut ilçemizdeki hemsehrilerimize sükranlarimi sunmak istiyorum. Insallah çalismalarimiz kisa sürede neticelenir. Kayiplarimizi yakinlarina teslim ederiz. Onlarin gönülleri serinler ve biz de çalismalarimizi tamamlamis oluruz." diye konustu.

Ekiplerin, yüregini ortaya koyarak çalistigini dile getiren Özkan, sunlari kaydetti:

"Çalismalarimiz, sonuna ve sonuca ulasana kadar devam edecek. Yaklasik 25 kilometreye kadar uzanan bir alanda arama çalismasi yapiyoruz. Bu alanin içerisinde bazi noktalarda is makineleriyle çalismalar yapiliyor, bazi noktalarda sualti arama kurtarma ekiplerimiz çalisma yapiyor. Bazi noktalarda yüzey sondalama çalismalarinda arama kurtarma ekiplerimiz görev yapiyor. Bunlarin yani sira da sürekli yüzey üzerinde de dronlar ile havadan ve karadan tarama yapan ekiplerimiz çalisiyor. Bunlarin yani sira kullandigimiz bosluk cihazlarimiz, isi radarlarimiz ve buna benzer teknik cihazlar kullanan arkadaslarimiz, arama kurtarma faaliyetlerine katiliyor."