Meksika Devlet Baskani Obrador, ABD'li senatör ve Temsilciler Meclisi üyeleriyle görüsecekSaadet Firdevs Apari

Meksika Devlet Baskani Obrador, ABD'li senatör ve Temsilciler Meclisi üyeleriyle görüsecekSaadet Firdevs Apari

MEXICO CITY (AA) - Meksika Devlet Baskani Andres Manuel Lopez Obrador, ABD'li senatör ve Temsilciler Meclisi üyelerinin, göç, güvenlik ve USMCA olarak bilinen ABD, Meksika ve Kanada arasindaki ticaret anlasmasi hakkinda görüsmek üzere Meksika'ya gelecegini söyledi.

ABD'li senatör ve Temsilciler Meclisi üyelerinin, 19 Mart’ta San Juan de Ulua'daki Veracruz Limani'na ulasmasi bekleniyor.

Obrador, "Veracruz Limani'nda bir toplanti yapacagiz ve birkaç konuyu tartisacagiz. Temel olarak göç meselesi, (USMCA) anlasma ve güvenlik meseleleri gibi birkaç konuyu ele alacagiz." dedi.

ABD heyeti ve Obrador’un, görüsmeleri hakkinda basin toplantisi yapilacagi belirtildi.

ABD'de Cumhuriyetçiler tarafindan Meksika kartellerinin terörist gruplar olarak görülmesi ve onlarla savasmak için ordunun kullanilmasina onay veren iki yasa tasarisi sunulmustu.

Obrador, ABD'de Cumhuriyetçilerin Meksikali kartellere savas ilan etme önerisini "saldirgan" olarak degerlendirmisti. Meksika'nin Matamoros sehrinde, 3 Mart'ta silahli kisilerin kaçirdigi 4 ABD vatandasindan ikisinin ölü bulundugu, birinin yaralandigi, digerinin ise hayatta oldugu bildirilmisti.