Türk, Bulgar, Rumen ve ABD'li genç güresçiler, "dostluk kampi"nda bulustuCihan Demirci

Türk, Bulgar, Rumen ve ABD'li genç güresçiler, "dostluk kampi"nda bulustuCihan Demirci

EDIRNE (AA) - Edirne'de düzenlenen "dostluk kampi"nda Türk, Bulgar, Rumen ve ABD'li genç güresçiler birlikte antrenman yapti.

Gençlik ve Spor Il Müdürlügü tarafindan Edirne Gençlik Merkezi'nde düzenlenen kampa 50 güresçi katildi. 10 Nisan'da baslayan antrenmanlarda sporcular teknik adamlarin gözetiminde çalismalar gerçeklestirdi.

Gençlik ve Spor Il Müdürlügü Sporcu Egitim Merkezi'nde görevli güres antrenörü Habil Kara, AA muhabirine, yerli ve yabanci sporcularin verimli bir kamp süreci geçirdigini söyledi.

ABD takimi ile gerçeklestirdikleri ikili müsabakada Türk sporcularin 5-0 galip geldigini belirten Kara, "Sporcularimizin mayis ayinda gerçeklesecek 15 Yas Alti Türkiye Sampiyonasi öncesinde böyle bir kamp yapmalari yararli oldu." dedi.

Gençlik ve Spor Il Müdürlügü yetkililerinin kendilerine her zaman destek oldugunu dile getiren Kara, Türkiye'nin Avrupa ve dünyada önemli basarilara imza atacagini kaydetti.


- "Burada olmak bizim için büyük bir deneyim"

ABD'li antrenör August Wesley de sporculariyla Edirne'ye ilk kez geldigini ve çok begendigini ifade etti.

Kentteki tarihi yapilar ve camilerin muazzam güzellikte oldugunu dile getiren Wesley, "Kampimiz çok yararli geçti. Türkiye'de yetenekli güresçiler var. Burada olmak bizim için büyük bir deneyim." diye konustu.

Bulgar antrenör George Kalchev ise Edirne'nin güres sporu için önemli bir yer oldugunu ifade etti.

Kalchev, sporcularinin yetenekli Türk sporcularla antrenman yapmasinin yararli oldugunu belirterek, "Önceki yillarda bir sporcumuzla Edirne'de çalismalar yapmistik ve sporcumuz dünya sampiyonu olmustu. Buradaki imkanlarin ne kadar önemli oldugunu görüyoruz." ifadelerini kullandi.