Fenerbahçe-Sevilla maçina dogruMurat Kaya- Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus: - "Taraftarin destegi isimizin kolaylasmasi için çok önemli. Onlarin üst seviye takim oldugunu biliyoruz ama bizim hala inancimiz var, hala söyleyecek sözümüz var" -" (Brezilya'ya dönecegine yönelik haberler) Herkes biliyor ki benim burdaki kontratim mayis ayinda sona eriyor. Bu hiç kimse için yeni bir durum degil. Dolayisiyla bununla ilgili söylenecek baska bir durum yok"

Fenerbahçe-Sevilla maçina dogruMurat Kaya- Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus:
- "Taraftarin destegi isimizin kolaylasmasi için çok önemli. Onlarin üst seviye takim oldugunu biliyoruz ama bizim hala inancimiz var, hala söyleyecek sözümüz var"
-" (Brezilya'ya dönecegine yönelik haberler) Herkes biliyor ki benim burdaki kontratim mayis ayinda sona eriyor. Bu hiç kimse için yeni bir durum degil. Dolayisiyla bununla ilgili söylenecek baska bir durum yok"

ISTANBUL (AA) - UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda deplasmanda 2-0 yenildigi ilk maçin rövansinda, yarin Ispanya temsilcisi Sevilla'yi konuk edecek Fenerbahçe'de teknik direktör Jorge Jesus, turu geçmek için takimina inandigini söyledi.

Sevilla maçi öncesi Samandira Can Bartu Tesisleri'nde, oyuncu Diego Rossi ile basin mensuplarinin karsisina çikan Portekizli Teknik Direktör Jorge Jesus, yarinki maçi degerlendirdi.


- "Taraftarin destegi çok önemli"

Yarin iyi bir takima karsi ikinci mücadeleyi vereceklerini kaydeden Jesus, "Ilk maçtan dezavanjantajli bir skorumuz var. Sevilla'nin çok iyi tarihi var, bu ligi 6 kere kazandilar. Ama sansimiz devam ediyor. Inaniyoruz. Taraftarin destegi isimizin kolaylasmasi için çok önemli. Onlarin üst seviye takim oldugunu biliyoruz ama bizim hala inancimiz var, hala söyleyecek sözümüz var." diye konustu.

Geçtigimiz günlerde yayimlanan bir ses kaydinda Brezilya'ya geri dönecegine yönelik sözlerinin haberlestirildigi ve taraftarlarin bu duruma üzüldügü hatirlatilarak olayin gerçegini anlatmasi istenen Jesus, bu sorunun maçla ilgisi olmadigini ancak gene de cevap verecegini söyledi.

Jesus, "Herkes biliyor ki benim buradaki kontratim mayis ayinda sona eriyor. Bu hiç kimse için yeni bir durum degil. Dolayisiyla bununla ilgili söylenecek baska bir durum yok." dedi.

Maçta taktiksel bir degisiklige gidip gitmeyecegi sorulan deneyimli teknik direktör, sunlari dile getirdi:

"Ilk maç tam da düsündügüm gibi geçti. Ilk 45 dakikada taktiksel olarak iyi, güçlü bir görüntü sergiledik. Rakibimizden daha iyiydik, daha çok pozisyon ürettik. Ama ikinci yarida taktiksel olmayi sürdüremedik. Ilk yarida pozisyonlari degerlendiremedik. Onlar maç boyunca 3 pozisyona girdiler 2'sini gole çevirebildiler. Biz girdigmiz pozisyonlari gole çevirmeye beceremedik. Sevilla ile oynadiginiz zaman, pozisyonlari degerlendiremezseniz faturanin bedeli de agir oluyor. Umarim yarin pozisyonlari degerlendiririz. Çünkü tur için gol atmaniz gerekiyor, buna çalisacagiz."


- Lincoln'ün sakatligi Oosterwolde için bir firsat olabilir

Yeni transfer Jayden Oosterwolde'yi maçlarda neden degerlendirmedigi sorusuna karsilik da Jesus, Jayden Oosterwolde'nin genç bir oyuncu oldugunu, degerine, potansiyeline çok inandiklarini anlatarak, "Geleli çok olmadi. Oyunun sistemine adapte olmasi gerekiyor. Ülkeye de adapte olmasi gerekiyor. En önemlisi, takimin fikirlerine adapte olabilmesi. Hasta oldugu bir dönem vardi. Kovid nedeniyle antrenman kaçirmisti. Bu süreçte Lincoln Henrique iyi oynadi, verilen görevlerini iyi degerlendirdi. Nerede oynarsa oynasin görevini en iyi sekilde yerine getirdi. Sakatlanana kadar iyi bir dönemindeydi. Iyi oyunu pozitif anlamda sürpriz oldu bile diyebilirim benim için. Sakatliktan dolayi ondan faydalanamayacagiz. Sezon bitmeden gelebilecek mi bilmiyoruz. Bunu Jayden için bir firsat olarak degerlendirebiliriz." ifadelerini kullandi.

UEFA'da final oynama hayalinin devam edip etmedigine yönelik soruya karsilik Portekizli teknik direktör, "Hayal kurmak her zaman kolaydir ama ben gerçekçi bir insanim. Tur tur bakiyorum. Her zaman içinde bulundugumuz turu geçmek için inanmaliyim. Turda çok güçlü takimlar var geçmek gereken. Bizden çok daha güçlüler diyebilirim." degerlendirmesinde bulundu.


- "Biz hala sansimizin olduguna inaniyoruz"


"Biz hala sansimizin olduguna inaniyoruz." diyen Jorge Jesus, söyle devam etti:

"Bu turu geçebilecek, bu sonucu çevirebilecek gücümüzün olduguna inaniyoruz. Turun basina kiyasla daha zor bir durumdayiz tabii. Beklentimiz vardi. Simdi islerimiz biraz daha zor ama inancimiz hala var. Bunun için çalismaliyiz. Riskin limitlerinde oynamamiz gerekiyor ve turu da ancak bu sekilde geçebiliriz. Bizim için ilk gol atmak ideal senaryo olur bu maçta.

Sevilla'da gerektigi zaman maçlari çok iyi kontrol edebilen çok fazla tecrübeli oyuncular var. Bunlar ayni zamanda milli oyuncular. Baski altindayken ayaklari titremez, maçtaki olaylar onlari germez. Sakin kalabilen oyuncular. Onlara çok problem üretebilecegimizi biliyoruz. Onlar da bize karsi üreteceklerdir. Sansa da ihtiyacimiz var ama çok çalismaniz, onun pesinden gitmeniz gerekiyor. Lilncoln'ün durumu hepimizi üzdü. Onu iyilestirmek için ellerinden geleni yapiyor doktorlar. Yoklugu bizim için büyük kayip, Fenerbahçe için de. Lincoln, sevdigim tipte bir oyuncu. 3 farkli pozisyonda oynattik, elinden geleni yapti. Yoklugu bizim için dezavantaj olacak. Onu her pozisyonda oynatabiliyordum."


- Fenerbahçe'nin Süper Lig'de bu hafta oynamamasi

Fenerbahçe'nin Süper Lig'de bu hafta oynamamasinin takimi nasil etkiledigi sorulan tecrübeli teknik adam, "Evet hafta sonu bir maç oynayamadik ve Joao Pedro bir kaç aylik sakatliktan çikmisti. Ilk oyuna girdigi maçta Sevilla maçiydi ve güçlü bir rakibe karsi oynadi. Oyuna girdiginde de 2-0'lik kötü bir durumdaydik maçta. Batshuayi ise Sevilla maçinda iyilesmisti. Yarin yüzde yüzünde olur. Pedro'nun biraz daha maç oynamasi gerekiyor fiziksel olarak daha iyi olmasi için. Daha uzun bir haftamiz oldu bu maça hazirlanmak için." diye konustu.


- "Bunu su anda söyleyemem"

Sezon basindan beri önemli maçlarda takimini üçlü formasyonla oynattigi hatirlatilarak, bu maçta ayri bir taktik düsünüp düsünmedigi sorusuna karsilik da Jesus, sunlari söyleyerek, sözlerini noktaladi:

"Bu dört maçta (Trabzon, Besiktas, Galatasaray, Sevilla) o sistemle oynadik, taktiksel anlamda bu tercihi yaptik ama Trabzonspor maçini öyle degerlendiremeyiz. Crespo kirmizi kart gördü o maçta, sistemi degistirmemiz gerekiyordu. Önemli olan takimin birden fazla sistemle oynamasi. Sezon basindan beri biz bunu yapiyoruz. Avrupa Ligi'nde de bütün maçlarda böyle oynadik. Avrupa maçlarinda genelde bu sistemi tercih ediyoruz. Yarin hangi taktikle oynayacagimizi görecegiz. Ben biliyorum ama bunu su anda söyleyemem. Oyuncularim farkli taktiklere iyi alisti ve rahat bir sekilde sahada uygulayabiliyorlar."