Depremzede çiftçilere son yagislar "can suyu" olduGökhan Zobar,Hakan Mehmet Sahin- Kahramanmaras Ziraat Odasi Baskani Mehmet Çetinkaya: - "Bugdaylarin tam gelisim dönemindeyiz. Yagislar çok güzel geldi. Bunun yaninda misir ekimleri gerçeklesti. Diger yandan arpa, Maras biberi ve seker pancari gibi birçok önemli ürüne bu yagislar ciddi anlamda faydali oldu"

Depremzede çiftçilere son yagislar "can suyu" olduGökhan Zobar,Hakan Mehmet Sahin- Kahramanmaras Ziraat Odasi Baskani Mehmet Çetinkaya:
- "Bugdaylarin tam gelisim dönemindeyiz. Yagislar çok güzel geldi. Bunun yaninda misir ekimleri gerçeklesti. Diger yandan arpa, Maras biberi ve seker pancari gibi birçok önemli ürüne bu yagislar ciddi anlamda faydali oldu"

KAHRAMANMARAS (AA) - GÖKHAN ZOBAR - HAKAN SAHIN - Kahramanmaras merkezli depremler nedeniyle zor günler geçiren çiftçilere son yagislar "can suyu" oldu.

Kentte yakinlarini kaybeden çiftçiler, bir yandan depremin yaralarini sararken bir yandan da üretim faaliyetlerine devam ediyor.

Kis aylarindaki kuraklik nedeniyle ürünleri için endise duyan depremzede çiftçiler, nisan yagislariyla rahat bir nefes aldi.

- "Yagislar çok güzel geldi"

Kahramanmaras Ziraat Odasi Baskani Mehmet Çetinkaya, AA muhabirine, il merkezinde yaklasik 650 bin dönüm arazide tarim yapildigini söyledi.

Özellikle bugdaylarin dane dönemine geçtigi anda gelen yagisin yüksek verim açisindan önemine isaret eden Çetinkaya, "Bugdaylarin tam gelisim dönemindeyiz. Yagislar çok güzel geldi. Bunun yaninda misir ekimleri gerçeklesti. Diger yandan arpa, Maras biberi ve seker pancari gibi birçok önemli ürüne bu yagislar ciddi anlamda faydali oldu. Yagislar ekili arazilere can suyu oldu." dedi.

Çetinkaya, suyun tarimsal üretim için hayati önem tasidigini belirterek, yagislarla birlikte barajlarin da doldugunu ve kuraklik riskinin ortadan kalktigini dile getiren Çetinkaya, sunlari kaydetti:

"Kis aylari kurak geçmisti ve üreticilerimiz bekledikleri yagisi alamamisti. Nisan yagmurlari bu anlamda yüzümüzü güldürdü. 'Su hayattir.' diyoruz. Suyumuz olmazsa yaz aylarinda tarimsal sulama ve içme suyu açisindan sikintilar yasamamiza neden olacaktir. Yasadigimiz deprem felaketinin ardindan bereketli gelen bu yagmurlar bir nebze de olsa üreticimizin yüzü güldürdü."

Çiftçi Ali Yildirim ise bu sene yaklasik 100 dönüm alanda bugday ekimi yaptigini belirtti.

Özellikle basaga kalkan bugdaya son dönemdeki yagislarin çok iyi geldigini ifade eden Yildirim, "Yagislar tam zamaninda geldi, sadece bugdaya degil birçok ürüne faydali oldu. Kis dönemi kurak geçmisti, o nedenle endiseliydik. Bir de depremler nedeniyle kent olarak büyük yara aldik. Insallah yaralarimizi, üzüntülerimizi hep birlikte saracagiz. Üretime devam edecegiz." diye konustu.