AYOS Konyaspor Basantrenörü Can Sevim, takimi kümede tutmak için çalisiyor:Savas Güler- "Dört galibiyetle kendinizi play-off'un içinde bulabilirsiniz. Alinacak her galibiyet çok degerli" - "Buradan düstügün zaman geriye çikmak çok zor. O yüzden ligin degerini bilip, burada kalmamiz lazim"

AYOS Konyaspor Basantrenörü Can Sevim, takimi kümede tutmak için çalisiyor:Savas Güler- "Dört galibiyetle kendinizi play-off'un içinde bulabilirsiniz. Alinacak her galibiyet çok degerli"
- "Buradan düstügün zaman geriye çikmak çok zor. O yüzden ligin degerini bilip, burada kalmamiz lazim"

KONYA (AA) - SAVAS GÜLER - Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin son sirasindaki AYOS Konyaspor'un yeni basantrenörü Can Sevim, kurduklari sistemle takimi kümede tutmayi hedeflediklerini belirtti.

Pes pese alinan maglubiyetlerin ardindan 21 Mart'ta yollar ayrilan Sinan Çamlibel'in yerine basantrenörlük görevine getirilen Sevim, AA muhabirine, hem hücumda hem de savunmada birçok seyi degistirdiklerini söyledi.

Takimin, kurulan yeni sistemle ilk hafta bir bocalama yasadigini aktaran Sevim, "Geçmisten gelen bazi aliskanliklar vardi. Bunlari birakip yeniden baska bir sekilde oynamak kolay degil. Ancak her geçen gün daha iyi oldugumuzu hissediyorum. Bu hafta özellikle daha sert ve fiziksel antrenmanlar yapmaya basladik. Bu sayede savunma sertligimizin artacagini düsünüyorum. Hücum da yavas yavas yerine oturuyor." dedi.


- "Alinacak her galibiyet çok degerli"

Sevim, ligin son sirasinda bulunmalarina ragmen, takimlarin puan olarak birbirine çok yakin oldugunu dile getirdi.

Bu baglamda, alinacak iki galibiyetle play-off potasina kadar yükselmenin söz konusu olabilecegini aktaran Sevim, "Dört galibiyetle de kendinizi play-off'un içinde bulabilirsiniz. Alinacak her galibiyet çok degerli. Takimda haftalardir maglup olmanin getirdigi kötü bir moral ve motivasyon var. Bu durumu degistirmemiz için öncelikli olarak bir galibiyete ihtiyacimiz var." diye konustu.

Sevim, takimda kariyerli yabanci oyuncular ile genç ve deneyimli Türk oyuncularin bulundugunu, bu grup beraber bir seyleri basardiginda hem motivasyonun hem de inancin artacagini anlatti.


- "Maç sertliginde antrenmanlara agirlik verecegiz"

Takimin, geriye düstügü maçlarda toparlanamamasi ve yeniden öne geçememesine deginen Sevim, "Kirilganlik baslayip, 'Yine mi kaybediyoruz?' düsüncesi oldugu zaman, savasarak geri dönüs yapabilmek çok kolay degil. Takim ne yazik ki hücumdan enerji bulmus. Hücum anlaminda sayiyi atip maçin içinde oldugu zaman, savunmada enerjisi yükselmis. Simdi bunun tam tersini yapmamiz lazim. Yani savunmadan enerji bulup, savunma kaynakli sayilar üretmemiz lazim ki her zaman maçin içinde olalim." ifadelerini kullandi.

Takimin sayi bulamamasiyla ilgili Sevim, sunlari kaydetti:

"Antrenmanlar yeterince sert yapilmiyorsa, maç ritminde antrenman yapilmiyorsa, idmanda o sut dogru atilsa bile maç sirasinda ayni olmuyor. Çünkü maçin sertligi ve temposu çok farkli. Bizim maç sertliginde antrenman yapiyor olmamiz lazim. Kesinlikle su an için tek hedefimiz var, o da ligde kalmak. Bu ligde kalici olmak çok önemli. Her seyden önce bunu hedeflemeliyiz. Bu lig çok degerli. Buradan düstügün zaman geriye çikmak çok zor. O yüzden ligin degerini bilip, burada kalmamiz lazim."