Siyasi parti genel merkezlerinde "basvuru" hareketliligi Hüseyin Cem Dagistanli

Siyasi parti genel merkezlerinde "basvuru" hareketliligi Hüseyin Cem Dagistanli

ANKARA (AA) - Siyasi parti genel merkezlerinde milletvekili aday adayligi için basvuruda bulunanlarin olusturdugu yogun bir hareketlilik yasaniyor. Üniversite ögrencisinden kamu çalisanina birçok aday adayi, siyasette yer alarak ülkeye hizmet etmek için yeni bir yola çiktiklarini belirtiyor.

14 Mayis'ta yapilacak 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için aday adayligi basvuru süreci devam ediyor.

Siyasi partilerin genel merkezlerinde kayit kabul için kurulan masalarda, milletvekili aday adayligi basvurulari yapiliyor.

Kabul masalarina ilgili evraklarin teslim edilmesinin ardindan aday adayligi süreci basliyor.

Hareketli saatlerin yasandigi AK Parti Genel Merkezi'ne gelerek aday adayligi basvurusunda bulunan eski Edirne Milletvekili Semsettin Emir, "Arkadaslarimiz burada süratle çalisiyorlar. Bir heyecan var. 14 Mayis için insallah tekrar büyük bir zafer bekliyoruz biz AK Partililer olarak." diye konustu.

Basvuru islemleri için genel merkeze ailesiyle gelen eski AK Parti MKYK üyesi Ömer Osman Yanik, "Türkiye'nin yeni yüzyilindaki insasinda Cumhurbaskani'mizin yaninda bulunmak için çocuklarimla beraber geldim. Türkiye'de çocuklarimizin geleceklerinde huzur, refah, güvenlik seviyesinin artmasi ve milli, yerli bir durusun devam etmesi için biz de safimizi, tarafimizi belli edelim diye aday adayligi basvurusunda bulunduk." dedi.

Ilk kez milletvekili aday adayligina basvurdugunu belirten Yanik, "Bu seçimde daha çok çalismamiz gerektigine inaniyorum. Biz her seyin farkindayiz. Vatandasimiz da farkinda. Bu seçimlerde Cumhurbaskani'miza açik arayla bugüne kadar görülmemis bir destegin olacagina inaniyorum. " ifadelerini kullandi.

Manisa Turgutlu'da bir anaokulunda okul müdürü olarak görev yapan Ömür Türkmenoglu da siyasette kadin temsiliyetinin önemine vurgu yapti. Adiyaman'da depremin ardindan yardim çalismalarinda yer aldigini ve basvuru için Ankara'ya geldigini belirten Türkmenoglu, "Insallah ülkemiz için, devletimiz için hayirli bir seçim olur. Buradan zaferle çikacagimizi düsünüyorum." degerlendirmesinde bulundu.

- "Yeni bir enerjiye ihtiyaç var"

CHP Genel Merkezi'nde de gün boyu hareketlilik yasandi. Aday adayligi basvurusunda bulanan eski CHP Isparta Il Baskani Hikmet Yalim Halici, "Geldigimiz noktada açik bir degisimin ihtiyaç haline geldigini hep birlikte görüyoruz" degerlendirmesini yapti. Birçok alanda tikanma oldugunu belirten Halici, "Yeni bir enerjiye, yeni kadrolara, yeni politikalara ihtiyaç oldugunu düsünüyoruz." seklinde konustu.

Eski CHP Bolu Il Baskan Yardimcisi Önder Basaran, uzun yillardir partide görev aldigini ifade ederek seçim sürecinde partisine katki sunmak için aday adayi oldugunu dile getirdi. 25 yildir CHP üyesi oldugunu belirten Ibrahim Varol da arkadaslarinin telkiniyle ilk kez milletvekili aday adayi oldugunu aktardi. Varol, "Kemal Kiliçdaroglu'nu Cumhurbaskanligi makamina oturtmak için mücadele edecegiz." dedi.

- "Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur Ittifaki mutlaka kazanacak"

MHP Genel Merkezi'nde de basvuru hareketliligi sabah saatlerinde basladi. Partisinin genel merkezinde basvurusunu yapan MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancakli, 14 Mayis seçimlerine iliskin, "Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur Ittifaki mutlaka kazanacak." diye konustu. Milletvekilligi görevini ifa etmenin büyük bir onur kaynagi oldugunu anlatan Sancakli, "Cumhur Ittifaki, Türkiye'nin gelecegi. Türkiye'nin bu kutlu yürüyüsünde Cumhur Ittifaki'nin bir dönem daha devam etmesi gerektigini düsünüyoruz ve bunun için de bütün çalismalari yapiyoruz. Ben seçimi kazanacagimiza yürekten inaniyorum." ifadelerini kullandi.

Arkadaslarinin destegiyle aday adayligina karar verdigini belirten 23 yasindaki üniversite ögrencisi Rümeysa Sahin de "Ben de milliyetçi bir kadin olarak kadinlarin ve gençlerin sesini duyurmak için bu seçimde yer almak istedim." dedi.

Tokat milletvekili aday adayi olan Alper Dirim, MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli'nin yaninda olmak ve millete fayda saglamak için basvuruda bulundugunu anlatti.

Basvurular, AK Parti'de yarin 21.00'de, CHP'de 20 Mart'ta, MHP'de ise 21 Mart'ta son bulacak.