Golf Milli Takimi'nin yeni basantrenörü Keith Coveney göreve basladiEmrah Oktay- Irlandali basantrenör Coveney: - "Yapacagim çalismalarla milli takimimizda bulunan birkaç oyuncuyu Avrupa Turu seviyesine çikarmayi planliyorum"

Golf Milli Takimi'nin yeni basantrenörü Keith Coveney göreve basladiEmrah Oktay- Irlandali basantrenör Coveney:
- "Yapacagim çalismalarla milli takimimizda bulunan birkaç oyuncuyu Avrupa Turu seviyesine çikarmayi planliyorum"

ISTANBUL (AA) - Golf Milli Takimi'nin yeni basantrenörü Irlandali Keith Coveney, göreve basladi.

Tecrübeli antrenör, TGF Silivri Golf Sahasi'nda gerçeklestirilen ve 4 gün sürecek kampta milli takim aday kadrosunda bulunan sporcularla bir araya geldi. Coveney'in is basi yaptigi kampta milli takim basantrenör yardimcisi Gencer Özcan ile antrenörler Ihsan Gencay Asan ve Begüm Yilmaz'in yani sira 26 sporcu yer aliyor.

Dünya golfünde etkili olan 3D Fluid Swing Biyomekanik, TPI Expert ile Trackman Golf sistemlerinde uzmanlasan, Almanya Golf Birligi C lisansi sahibi Covoney, ay-yildizli sporcularin oyun ve saha becerilerini gelistirmek, fiziksel yetenekleriyle zihinsel fonksiyonlarini birlestirmek için çalismalar yapacak.


- Coveney: "Türkiye'de çok fazla yetenekli sporcu var"

Coveney, milli sporcularla tanismasinin ardindan basin mensuplarina açiklamalarda bulundu.

Uzmanlastigi teknolojik sistemleri Türkiye'de oyuncular üzerinde uygulayacagini aktaran 54 yasindaki basantrenör, "Bunun oyunculara çok faydasi olacak. Gelecekte faydasini çok fazla görecegiz. Türkiye'de çok fazla yetenekli sporcu var. Sadece birkaç dokunus gerekli. Bunu hep beraber basaracagiz." diye konustu.

Türkiye'nin sahalar konusunda üst seviyede olduguna deginen Coveney, "Türkiye, özellikle Istanbul ve Belek'te dünya seviyesinde sahalara sahip. Ayni zamanda golfe çok ilgi duyan bir genç nüfusunuz da var. Bundan dolayi Türkiye'nin sansi hem mevsim hem de Türk gençliginin golfe bakis açisinin olumlu olmasi." ifadelerini kullandi.

Keith Coveney, milli takimdaki hedefleriyle ilgili, "Yapacagim çalismalarla milli takimimizda bulunan birkaç oyuncuyu Avrupa Turu seviyesine çikarmayi planliyorum. Çalismalarimizin karsiligini bunu basararak alacagiz." seklinde görüs belirtti.

Antrenör gelisimine de önem vereceklerini dile getiren tecrübeli çalistirici, "Golf gelisimi, antrenör kalitesinden gelecek. Antrenör gelisimini tamamlarsak alttan gelen küçük yastaki oyuncular daha iyi gelisecegini düsünüyorum." diyerek sözlerini tamamladi.


- Gencer Özcan: "Hocamiz çok tecrübeli"

Milli Takim Basantrenör Yardimcisi Gencer Özcan, Keith Coveney'in Türk golfüne önemli katkilar yapacagini söyledi.

Coveney'in tecrübesine vurgu yapan Özcan, "Hocamiz çok tecrübeli bir antrenör. Irlanda golfü, dünyada kendini birçok kez kanitlamis durumda. Keith Coveney'in milli takimimiza bütün yas kategorilerinde pozitif katki yapacagini düsünüyorum." dedi.

Milli takim antrenörü Ihsan Gencay Asan ise teknik ekip olarak Coveney'in tecrübelerinden yararlanacaklarini aktararak, "Onun olmadigi zamanlarda burada sporcularimizin gelisimini takip edecegiz. Türk golfü için güzel bir firsat. Golf, Iskoçya, Irlanda, Ingiltere'de dogup büyüyen bir spor. Bu ülkeler hala ekol olarak dünya golfüne yön veriyor. Insallah Türkiye'de de Keith ile basariyi yakalayacagiz." diye konustu.