Olimpiyat sampiyonu Yunan atlet Tentoglou'dan depremzedelere 20 bin avro yardimErkan Tiryaki

Olimpiyat sampiyonu Yunan atlet Tentoglou'dan depremzedelere 20 bin avro yardimErkan Tiryaki

ANKARA (AA) - 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlari'nda uzun atlamada altin madalya elde eden Yunan atlet Miltiadis Tentoglou, Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenenler için AFAD'a 20 bin avro bagista bulundu.

Türkiye Atletizm Federasyonundan yapilan açiklamaya göre, son olarak Istanbul'da düzenlenen Avrupa Salon Atletizm Sampiyonasi'nda da altin madalya alan Tentoglou, olimpiyatta birinci olurken giydigi çivili ayakkabisini açik artirmaya çikardi.

Tentoglou'nun çivili ayakkabisi 20 bin avroya alici buldu. Yunanistan Atletizm Federasyonu Baskani Sofia Sakorafa, bu parayi depremzedeler için AFAD'a yatirdi. Ilgili belgeyi Sakorafa, Türkiye Atletizm Federasyonu Baskani Fatih Çintimar'a takdim etti.

Baskanlarin görüsmesinde Çintimar, desteklerinden dolayi Sakorafa'ya tesekkür etti. Sakorafa ise Yunanistan'da gerçeklesen tren kazasiyla ilgili taziye mesajlarindan dolayi Türk halkina tesekkür ederek, "Atletizm camiasinin bu birlik ve beraberligi sadece böyle felaketlerde degil, her zaman göstermesini temenni ediyorum." ifadesini kullandi.