MHP, 11 ilde seçim kampanyasi yerine "depremzedelere destek" çalismasi yürütecekEsin Isik- MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli, parti yetkililerine, seçim kampanyasinin deprem felaketinde yasamini yitiren vatandaslara saygi çerçevesinde olusturulmasi talimatini verdi - Bahçeli, afetin yasandigi 11 ilde herhangi bir seçim faaliyeti yapilmamasini, bunun yerine resmi kurumlara katki saglanarak depremzedelerin ihtiyaçlarinin karsilanmasina yönelik çalisilma yürütülmesini istedi

MHP, 11 ilde seçim kampanyasi yerine "depremzedelere destek" çalismasi yürütecekEsin Isik- MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli, parti yetkililerine, seçim kampanyasinin deprem felaketinde yasamini yitiren vatandaslara saygi çerçevesinde olusturulmasi talimatini verdi
- Bahçeli, afetin yasandigi 11 ilde herhangi bir seçim faaliyeti yapilmamasini, bunun yerine resmi kurumlara katki saglanarak depremzedelerin ihtiyaçlarinin karsilanmasina yönelik çalisilma yürütülmesini istedi

ANKARA (AA) - ESIN ISIK - MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli, parti yetkililerine, seçim kampanyasinin "deprem felaketinde yasamini yitirenlere saygi" çerçevesinde olusturulmasi, afetten etkilenen 11 ilde seçim kampanyasi yerine depremzedelere destek çalismasi yürütülmesi talimati verdi.

Bahçeli, yarin parti genel merkezinde "seçim" ve "afet" gündemiyle MHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Merkez Disiplin Kurulu (MDK) üyeleri ve milletvekilleriyle bir araya gelecek.

AA muhabirinin aldigi bilgiye göre seçim çalismalarinin masaya yatirilacagi toplantida, yine bu kapsamda daha önce gerçeklestirilen "Adim Adim 2023, Ilçe Ilçe Anlatma ve Aydinlatma" ve "Adim Adim 2023, Il Il Anadolu" ile "Adim Adim 2023, Ahilerle Gününüz Bereketli Olsun" temali program ve etkinliklerdeki izlenimler ele alinacak.

Toplantida, MHP'nin deprem bölgesinde yaptigi çalismalar ve depremzede vatandaslarin talep ve sorunlarinin çözümüne yönelik öneriler de degerlendirilecek.

- Genelge gönderecek

Genel Baskan Bahçeli, Yüksek Seçim Kurulunun seçim takvimini açiklamasinin ardindan hem genel merkez hem teskilat bazinda seçim çalismalarini baslatacak. Bahçeli, bu kapsamda öncelikle il, ilçe ve belde teskilatlarina partisinin seçim çalismalari ile çalismalarda dikkat edilecek ilkelerin yer aldigi bir genelge gönderecek.

- Seçim kampanyasinda "saygi" hassasiyeti

Seçim çalismalarinda "Aday belli karar net" ve "Aziz milletim sira sende" sloganlarini kullanacak MHP, kampanya hazirliklarinda sona geldi.

Parti yetkililerinden deprem bölgesiyle ilgili sürekli bilgi alan Bahçeli, seçim kampanyasinin deprem felaketinde yasamini yitiren vatandaslara "saygi" çerçevesinde olusturulmasini istedi.

Depremzede vatandaslarin hassasiyetlerinin gözetilmesi talimatini veren Bahçeli'nin, parti yetkililerinden afetin yasandigi 11 ilde herhangi bir seçim faaliyeti yapilmamasini, bunun yerine resmi kurumlara katki saglanarak depremzedelerin ihtiyaçlarinin karsilanmasina yönelik çalismalar yürütülmesini istedigi ögrenildi.