AK Parti Yerel Yönetimler Baskani Yilmaz, Kilis'te konustu:Ibrahim Özcan,Cebrail Caymaz- "Biz muhalefet gibi imtihan tarihini ögrenen tembel bir ögrenci gibi 'Öyle mi ya, bir ay sonra imtihan mi var? O zaman ders yapalim' diyen türden tembel ögrencilerden degiliz"

AK Parti Yerel Yönetimler Baskani Yilmaz, Kilis'te konustu:Ibrahim Özcan,Cebrail Caymaz- "Biz muhalefet gibi imtihan tarihini ögrenen tembel bir ögrenci gibi 'Öyle mi ya, bir ay sonra imtihan mi var? O zaman ders yapalim' diyen türden tembel ögrencilerden degiliz"

KILIS (AA) - AK Parti Yerel Yönetimler Baskani ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yilmaz, "Biz muhalefet gibi imtihan tarihini ögrenen tembel bir ögrenci gibi 'Öyle mi ya, bir ay sonra imtihan mi var? O zaman ders yapalim' diyen türden tembel ögrencilerden degiliz." dedi.

Yilmaz, partisinin Il Baskanligi ziyaretinde yaptigi konusmada, Kilis'te bulunmanin mutlulugunu yasadigini söyledi.

AK Parti'nin, 2019 yerel seçimlerinin ardindan 2024 yerel seçimlerine hazirlandigini belirten Yilmaz, "Biz muhalefet gibi imtihan tarihini ögrenen tembel bir ögrenci gibi 'Öyle mi ya, bir ay sonra imtihan mi var? O zaman ders yapalim' diyen türden tembel ögrencilerden degiliz. Biz çaliskan bir ögrenci gibi dersimize sürekli çalisan, sürekli isimizin basinda olan, sürekli isimizi yarin bize bu konuyla ilgili bir vazife verildiginde 'acaba ne yapariz' sorusunun cevabini da hemen vermek zorunda kendini hisseden bir siyasi hareketin mensuplariyiz." ifadesini kullandi.

Partisinin, dünyanin en büyük siyasi hareketlerinden biri oldugunu dile getiren Yilmaz, "AK Parti'nin kurulusundaki maya çok iyi bir siyasi gelenekten geliyor. Rahmetli Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamizin temellerini attigi bir siyasi hareket bu. Onun kurdugu disiplin, onun kurdugu sistem aynen kurucu Genel Baskanimiz, Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan tarafindan eksiksiz devam ediyor." diye konustu.

Bir davanin mensubu olarak kendilerini gördüklerini ve davalarinin gelecek nesillere müreffeh bir Türkiye'yi birakma davasi oldugunu vurgulayan Yilmaz, bunun, kendilerini diger partilerden ayiran bir husus oldugunu aktardi.

Yilmaz, muhalefetin amacinin makam ve mevki elde etmek olduguna dikkati çekerek, sunlari kaydetti:

"Peki bizim muhaliflerimizin mensubu olduklari siyasi hareketlerin amaci ne? Onlar o siyasi hareketleri birer makam, birer mevki, birer ideolojik karargah haline getirip oralarda mevki ve makam elde etme amaciyla onlar oralari yapiyorlar. Farkindaysaniz iste su en son seçimlerden, 2023 14 Mayis ve 28 Mayis seçimlerinden sonra ne amaçla bir araya geldiklerini, o altili masada ne amaçla bir araya geldiklerini, sonra o masanin içine kimleri dahil ettiklerini, o dahil ettikleri kisilere hangi makamlarin sözünü verdiklerini gördügümüzde biz anliyoruz ki bunlarin amaci o zaman bu ülkeye faydali hizmetler yapmak degil, bunlar seçimi kazandiklarinda omuzlarina dikecekleri rütbenin pazarligiyla bir araya gelmis. O amaçla bunlar bir araya gelmisler. Eger bunlar o amaçla bir araya gelmeselerdi onlarin bir araya gelisleri, bizim bir araya gelisimiz gibi bir dava olsaydi su anda da birbirleriyle yan yana dururlardi. Seçimi kaybettiklerinde darmadagin olduklarina göre demek ki bir araya gelislerinin amaci seçimi kazanmak ve seçimden sonra da birbirlerinin omuzlarina çesitli rütbeleri dikmek. Iste kimi 'cumhurbaskani olacagim' diyordu, kimi 'cumhurbaskani yardimcisi olacagim' diyordu, kimi bilmem ne olacagim diyordu. Bizi onlardan ayiran önemli farklardan bir tanesi bu."

AK Parti siyasetinin özünde insan ve Allah'in rizasini kazanmak oldugunu belirten Yilmaz, insani mutlu etmek, hayatini kolaylastirmak, hayatinin konforunu yükseltmek üzere bir mücadelenin içerisinde olduklarini ifade etti.

Yilmaz, "2024'e giden bir sürecin hassasiyeti önümüzdeki günlerde daha da artacaktir. O bizim için özel bir durum degildir. Biz, her seçim öncesi gece gündüz, ondan önce de kosmaya baslamis birileri olarak buna çok asinayiz, çok haziriz, çok da buna hazirlikliyiz. Sürecin geregi olan parti büyüklerimizin ortaya koyacaklari ve ifade edecekleri çesitli hazirliklarin talimatlari zamani geldiginde, verildiginde biz de onlarin geregini, Allah'in izniyle yapacagiz." degerlendirmesinde bulundu.

Yusuf Ziya Yilmaz'a, Kilis Belediye Baskani Servet Ramazan, AK Parti Il Baskani Serhan Diyarbakirli, ilçe belediye baskanlari ve partililer eslik etti.