AK Parti'li Aydemir: "HDP'nin her talebinin arkasinda terörün önünü açmak var"Zehra Aydin Turapoglu

AK Parti'li Aydemir:  "HDP'nin her talebinin arkasinda terörün önünü açmak var"Zehra Aydin Turapoglu

TBMM (AA) - AK Parti Erzurum Milletvekili Ibrahim Aydemir, "HDP'nin her talebinin arkasinda terörün önünü açmak var." dedi.

Aydemir, Meclis'te düzenledigi basin toplantisinda, seçime az bir sürenin kaldigini, 14 Mayis'ta milletin, yaninda yer alanla kumpas kuranlari ayiracagini söyledi.

HDP'nin seçim beyannamesinin açiklandigini animsatan Aydemir, "Yesil Sol diye de bir parti çikardilar, bunlarin isi gücü kafa karistirmak." diye konustu.

Seçim beyannamesinde, "Iktidar oldugumuzda agirlastirilmis müebbet hapis cezasi verilen siyasi hükümlülerin kosullu saliverilmesinin önünü açacagiz." ifadesinin oldugunu aktaran Aydemir, "Kimi iktidar edip de bu vermis oldugunuz sözü gerçeklestireceksiniz? Simdi Millet Ittifaki'na eklendiler, 'biz bunun gayretinde olacagiz' diyorlar." degerlendirmesini yapti.

Beyannamede "Kürt sorununun önündeki engeli asacagiz, bu engelin asilmasi için de muhataplarla diyalog yolunun açilmasina gayret sarf edecegiz." ifadesinin de yer aldigini dile getiren Aydemir, "Kim bu muhataplar? Teröristler, PKK'lilar, çok açik. 'PKK'lilarla müzakere yolu açilsin diye gayret sarf edecegiz' diyor. Bunlarin her talebinin arkasinda terörün önünü açmak var." ifadesini kullandi.

Beyannamedeki "Diyanet Isleri Baskanliginin adini degistirecegiz. Zorunlu din dersine karsiyiz." ifadelerine de deginen Aydemir, "Bunlarin isi gücü bir taraftan terörün önünü açmak, bir taraftan da din düsmanligi yapmak. Nedir bu sizin dinle alip veremediginiz?" sorusunu yöneltti.

Aydemir, Millet Ittifaki'nin kendi içinde kavgasinin oldugunu söyledi.