Meclis'te yeni yasama yili resepsiyonuGazi Nogay- DEVA Partisi Genel Baskani Ali Babacan: - "Bizim çok acil bir sekilde grup kurma gibi bir derdimiz yok. 15 milletvekilimizle sapasaglam, yogun bir sekilde çalisacagiz" - IYI Parti Sözcüsü Kürsad Zorlu: - "(Ankara'daki terör saldirisi) Çok üzüntülüyüz. Bu olay ülkemizin huzur ve dirligine yönelik son dönemdeki en önemli saldirilardan bir tanesi"

Meclis'te yeni yasama yili resepsiyonuGazi Nogay- DEVA Partisi Genel Baskani Ali Babacan:
- "Bizim çok acil bir sekilde grup kurma gibi bir derdimiz yok. 15 milletvekilimizle sapasaglam, yogun bir sekilde çalisacagiz"
- IYI Parti Sözcüsü Kürsad Zorlu:
- "(Ankara'daki terör saldirisi) Çok üzüntülüyüz. Bu olay ülkemizin huzur ve dirligine yönelik son dönemdeki en önemli saldirilardan bir tanesi"

TBMM (AA) - DEVA Partisi Genel Baskani Ali Babacan, "Bizim çok acil bir sekilde grup kurma gibi bir derdimiz yok. 15 milletvekilimizle sapasaglam, yogun bir sekilde çalisacagiz." dedi.

TBMM 28. Dönem 2. Yasama Yili açilisi dolayisiyla verilen resepsiyonda gazetecilerin sorularini yanitlayan Babacan, teskilatlardan gelen egilim ve genel merkezde yaptiklari degerlendirmeler sonucunda Türkiye genelinde kendi adaylariyla yerel seçime girme karari aldiklarini söyledi.

Babacan, Meclis'te grup kurabilmek için 5 milletvekiline ihtiyaçlarinin oldugunun hatirlatilmasi üzerine, "Dogal akisinda olusursa olusur. Bizim çok acil bir sekilde grup kurma gibi bir derdimiz yok. 15 milletvekilimizle sapasaglam yogun bir sekilde çalisacagiz. Insallah göreceksiniz, DEVA Partisi grubu varmis gibi degil, gruptan çok daha öte bir performansi ortaya koyacagiz. Çünkü biz dersimizi iyi çalisiyoruz, iyi hazirlik yapiyoruz." diye konustu.

- IYI Parti Sözcüsü Zorlu, terör saldirisini lanetledi

IYI Parti Sözcüsü Kürsad Zorlu da gazetecilerin sorularini yanitladi.

Ankara'daki terör saldirisini lanetleyen Zorlu, IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener'in, saldirinin hemen ardindan Içisleri Bakani Ali Yerlikaya ile telefonla görüserek olayla ilgili bilgi aldigini aktardi.

Kendisinin de bugün Yerlikaya'yi makaminda ziyaret ettigini dile getiren Zorlu, "Çok üzüntülüyüz. Bu olay, ülkemizin huzur ve dirligine yönelik son dönemdeki en önemli saldirilardan bir tanesi. Türkiye bir yandan ekonomik sorunlarin bas gösterdigi böylesine bir kriz ortamindan geçerken, ülkemizin iç huzurunu bozmaya yönelik bu tür saldirilari, milletimizin gelecegi adina büyük bir tehdit olarak görüyoruz." ifadesini kullandi.

Zorlu, saldirinin arka planindaki tüm detaylarin bütün çiplakligiyla ortaya konulabilmesi için gerekli bütün hassasiyetin ve kararliligin gösterilmesi gerektigini belirterek, konunun takipçisi olacaklarini kaydetti.

IYI Parti'li Zorlu, baska bir soru üzerine, yeni anayasa tartismalarinin, yerel seçimlerden sonra gündeme getirilmesinin daha uygun olacagini dile getirdi.