Bakan Varank, Elbistan'in 6. bölge tesviklerinden yararlandirilacagini bildirdiCüneyt Kemal Özkök

Bakan Varank, Elbistan'in 6. bölge tesviklerinden yararlandirilacagini bildirdiCüneyt Kemal Özkök

ANKARA (AA) - Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, Elbistan'in da Cazibe Merkezleri Programi kapsamina alindigini ve 6. bölge tesviklerinden yararlandirilacagini belirtti.

Bakanliktan yapilan yazili açiklamaya göre, Varank, Kahramanmaras ziyareti kapsaminda 6 Subat'taki ikinci depremin merkez üssü Elbistan'da incelemelerde bulundu.

Varank, ilk olarak ilçedeki AFAD Koordinasyon Merkezi'ni ziyaret ederek sanayiciler, sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri ve is insanlariyla bir araya geldi, çalismalar hakkinda bilgi aldi.

Bir yandan vatandaslarin geçici barinma imkanlarini olustururken diger taraftan da sehirlerin ekonomik anlamda ayaga kalkabilmesi için gerekli tedbirleri aldiklarini kaydeden Varank, depremin yasandigi illerin ülke sanayisi açisindan özel bir bölgeye tekabül ettigine dikkati çekti. Varank, bu sehirlerde üretimi tekrar ayaga kaldirmanin ülke için önemli oldugunu vurgulayarak, bakanlik ve hükümet olarak planlamalarini yaptiklarini ve bunlari bölüm bölüm hayata geçirdiklerini ifade etti.

Deprem bölgesinde büyük bir hamle baslattiklarinin altini çizen Varank, sunlari kaydetti:

"Bir yandan konut insaatlarina basliyoruz. Yakin zamanda Çevre Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligimiz özellikle sanayi siteleriyle ilgili ilk insaatlara baslamis olacak. Depremin büyük hasar olusturdugu ilçelerin tamamini Cazibe Merkezleri Programi'na aldik. Elbistan da dahil yikima ugramis ilçelerimiz 6. bölge tesviklerinin tamamindan yararlanabilecek."

Yatirim tesvikleri kapsaminda uygulanan Cazibe Merkezleri Programi, yatirim ortamini canlandirarak istihdam, üretim ve ihracat artisi saglamayi hedefliyor. Özel sektör yatirimlarini desteklemeye yönelik program, imalat sanayi basta olmak üzere birçok alanda önemli yatirim firsatlarina imkan sagliyor.

Varank daha sonra Kiler Holding ve Hikmet Kiler Vakfi tarafindan Elbistan'da kalici konutlar yapilincaya kadar 1000 kisiye barinma imkani saglayan konteyner kente geçti. Konteyner evlerde kalan vatandaslari ziyaret ederek geçmis olsun dileginde bulunan Varank, buradaki oyun parkinda çocuklara hediye dagitti.

Bakan Varank'a ziyaretinde Elbistan'a koordinatör vali olarak görevlendirilen Aksaray Valisi Hamza Aydogdu, AK Parti Kahramanmaras Milletvekili Mahir Ünal, Elbistan Belediye Baskani Mehmet Gürbüz, KOSGEB Baskani Hasan Basri Kurt da eslik etti. ODTÜ Insaat Mühendisligi Bölüm Baskani Prof. Dr. Erdem Canbay ve akademisyenlerden olusan beraberindeki heyet de Bakan Varank'in ziyaretinde hazir bulundu.