ATO üyesi firincilardan ramazanda "azami dayanisma"Enes Duran- ATO Baskani Gürsel Baran: - "ATO üyesi firincilarin ramazan pidesi azami fiyatini 9 lira olarak uygulama karari çok anlamli olmustur"

ATO üyesi firincilardan ramazanda "azami dayanisma"Enes Duran- ATO Baskani Gürsel Baran:
- "ATO üyesi firincilarin ramazan pidesi azami fiyatini 9 lira olarak uygulama karari çok anlamli olmustur"

ANKARA (AA) - Ankara Ticaret Odasi (ATO) Yönetim Kurulu Baskani Gürsel Baran, ATO üyesi firincilarin, en fazla depremzedenin misafir edildigi Ankara'da fiyati 10 lira olarak belirlenen 300 gramlik ramazan pidesini, 9 liradan satma kararinin çok anlamli oldugunu bildirdi.

Baran, yazili açiklamasinda, Kahramanmaras merkezli 11 ilde yikima yol açan depremin yaralarinin sarilmaya baslandigini, bu sürecin tamamlanmasi için birlik ve beraberlik ikliminin korumasi gerektigini ve ramazanin bu açidan bir firsat oldugunu vurguladi.

Ankara Ticaret Odasinin 16 No'lu Ekmek ve Unlu Mamuller Meslek Komitesinin dayanisma hassasiyetiyle, Ankara'da azami fiyati 10 lira olarak belirlenen 300 gramlik ramazan pidesinin 9 liraya satilmasi karari aldigini bildiren Baran, ATO üyesi firincilarin, ramazanin manevi iklimine uygun kararla, birlik ve beraberligin anlamli bir örnegini sergiledigini aktardi. Baran sunlari kaydetti:

"11 ilimizde yikima yol açan bu depremin etkilerini en aza indirmenin ve hafifletmenin yolu birlik ve beraberligi güçlendirmek ve bu açidan her firsati degerlendirmektir. Baskentimiz en fazla depremzede misafir eden il durumunda. Bu süreçte ATO üyesi firincilarin ramazan pidesi azami fiyatini 9 lira olarak uygulama karari çok anlamli olmustur. Konuyla ilgili ATO Meclisimizde de karar alacagiz. 7’den 70’e herkes için bereketin simgesi haline gelen ramazan pidesi, bu yil rahmet ikliminin yayilmasina da vesile olsun."