GÜNDEM / 1 Mayis 2023Sermin CoskunANADOLU AJANSI

GÜNDEM / 1 Mayis 2023Sermin CoskunANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Kahramanmaras merkezli depremlere iliskin gelismeler takip ediliyor. (Fotografli-Görüntülü)

2- Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Memur-Sen Genel Kuruluna ve Istikbalin Yüzyili Tanitim Programi'na katilacak. Programlara Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay da istirak edecek.

(Ankara/12.00/14.00) (Fotografli-Görüntülü)

3- Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay, TEKNOFEST Kapanis Programi'na katilacak.

(Istanbul/16.40) (Fotografli-Görüntülü)

4- Cumhurbaskani adayi ve CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Zonguldak, Bartin ve Manisa'da miting düzenleyecek.

(Zonguldak/12.00/Bartin/14.00/Manisa/18.00) (Fotografli-Görüntülü)


YASAMA YÜRÜTME SIYASET

1- Adalet Bakani ve AK Parti Sanliurfa milletvekili adayi Bekir Bozdag, AK Parti Seçim Irtibat Bürosu'nun açilisina katilacak.

(Sanliurfa/15.00) (Fotografli-Görüntülü)

2- Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani ve AK Parti Istanbul milletvekili adayi Murat Kurum, Kartal'da Dogulu ve Güneydogulu vatandaslar ile kahvalti programina, Çavusoglu Sanayi Sitesi esnafiyla ve Yunus Emre Mahallesi sakinleri ile toplantiya katilacak, Kartal'da halka seslenecek, Zeytinburnu'nda Abdi Ipekçi Spor Kompleksi TOKI santiyesindeki isçilerle aksam yemeginde bir araya gelecek.

(Istanbul/11.00-17.30) (Fotografli-Görüntülü)

3- Disisleri Bakani ve AK Parti Antalya milletvekili adayi Mevlüt Çavusoglu, Antalya'da yerel basinla bulusacak, Antalya Egitim ve Arastirma Hastanesi Tüp Bebek Merkezi, L1 Laboratuvari, Dr. Gönül Peçen-Dr. Ahmet Peçen 112 Acil Saglik Hizmetleri Istasyonu ve ambulans helikopter inis alani açilislarina katilacak.

(Antalya/10.00-18.00) (Fotografli-Görüntülü)

4- Içisleri Bakani ve AK Parti Istanbul milletvekili adayi Süleyman Soylu, Bayrampasa'da sivil toplum kuruluslariyla kahvaltida bulusacak.

(Istanbul/09.30) (Fotografli-Görüntülü)

5- Milli Egitim Bakani ve AK Parti Ordu milletvekili adayi Mahmut Özer, Akkus AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açilisini yapacak, Akkus, Çaybasi, Ikizce AK Parti ilçe baskanliklarini ziyaret edecek, esnafla bir araya gelecek.

(Ordu/11.30-16.45) (Fotografli-Görüntülü)

6- IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, seçim koordinasyon merkezi açilisina katilacak, mitingde vatandaslara hitap edecek.

(Nevsehir/12.00/Mersin/15.00) (Fotografli-Görüntülü)

7- AK Parti Genel Baskanvekili Numan Kurtulmus, Esenyurt'ta Dogu ve Güneydogu derneklerinin organize ettigi hemsehri bulusmasina katilacak.

(Istanbul/20.00) (Fotografli-Görüntülü)

8- AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Hayati Yazici, partisinin il baskanligini, Süleymanpasa Belediye Baskanligini ve Öz-Saglik Is subesini ziyaret edecek, sanayiciler ve esnafla bir araya gelecek.

(Tekirdag/13.00-16.00) (Fotografli-Görüntülü)

9- Cumhurbaskani adayi Sinan Ogan, basin toplantisi düzenleyecek, Bayram Yeri Meydani'nda halk ile bulusacak, Türk Ocagi Denizli Subesi'ni ziyaret edecek.

(Denizli/09.00/13.00) (Fotografli-Görüntülü)


EKONOMI FINANS

1- Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, Bursa Büyüksehir Belediyesi Inegöl Gençlik Merkezi, MODEF Inegöl Mobilya Fuari, Bursa Ticaret ve Sanayi Odasi Mutfak Akademi ve Kestel Belediyesi Toplu açilis törenleri ile Ertugrul Bey Meydani Açilis Töreni ve AK Parti Il Teskilati Istisare Toplantisi'na istirak edecek.

(Bursa/10.00-21.30) (Fotografli-Görüntülü)

2- Tarim ve Orman Bakani, AK Parti Kahramanmaras milletvekili adayi Vahit Kirisci, Toprak Mahsulleri Ofisi Basmüdürlük ve Afsin Seçim Ofisi açilislarina, Muhtarlar, Mahalle Baskanlari, Sandik Kurullari ve Teskilat Toplantisi ile Gençlik Bulusmasi'na katilacak.

(Kahramanmaras/11.00/17.00/18.00/19.30) (Fotografli-Görüntülü)

3- Ulastirma ve Altyapi Bakani ve AK Parti Trabzon milletvekili adayi Adil Karaismailoglu, Ortahisar önceki dönem ve mevcut dönem teskilat kahvaltisina, Güney Çevre Yolu Temel Atma Töreni'ne, Akçaabat sivil toplum kuruluslari ile istisare toplantisina ve Akçaabat Yaylacik Mahallesi seçim irtibat ofisi açilisina istirak edecek.

(Trabzon/10.00/13.00/15.00/17.00) (Fotografli-Görüntülü)


DÜNYA DIPLOMASI

1- Cumhurbaskani ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi kapsaminda, yurt disinda sandik kurulan temsilciliklerde oy verme islemi devam ediyor. (Fotografli-Görüntülü)


GÜNCEL

1- 1 Mayis Emek ve Dayanisma Günü kutlaniyor

- Bazi meslek birlikleri ve sendikalar, 1 Mayis Emek ve Dayanisma Günü'nü Maltepe Miting Alani'nda kutlayacak

(Istanbul/11.00) (Fotografli-Görüntülü)

- HAK-IS Genel Baskani Mahmut Arslan Kahramanmaras'ta, TÜRK-IS Genel Baskani Ergün Atalay Adana'da 1 Mayis Emek ve Dayanisma Günü dolayisiyla düzenlenecek etkinliklere katilacak.

(Kahramanmaras/10.00/Adana/11.00) (Fotografli-Görüntülü)


KÜLTÜR SANAT

1- Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, Kislahan Çarsisi'nda turizm çalisanlariyla bir araya gelecek.

(Antalya/11.00) (Fotografli-Görüntülü)


SPOR

1- Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasi Istanbulspor-Bitexen Giresunspor maçiyla tamamlanacak.

(Istanbul/20.00) (Fotografli-Görüntülü)

2- Türkiye Sigorta Basketbol Süper Lig'in 27. haftasinda Bahçesehir Koleji-Manisa Büyüksehir Belediyespor mücadelesi yapilacak.

(Istanbul/19.00) (Fotografli)


***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.