Türkiye'den "Islamofobi ile Mücadele Uluslararasi Günü" mesaji Mehmet Sah Yilmaz

Türkiye'den "Islamofobi ile Mücadele Uluslararasi Günü" mesaji Mehmet Sah Yilmaz

ANKARA (AA) - Disisleri Bakanliginca 15 Mart Islamofobi ile Mücadele Uluslararasi Günü'ne iliskin yapilan açiklamada, dine karsi nefretin artmakta oldugu bu hassas dönemde, karsilikli saygi ve baris içinde bir arada yasama anlayisinin güçlendirilmesinde uluslararasi topluma özel bir görev düstügü bildirildi.

Bakanliktan yapilan yazili açiklamada, Yeni Zelanda'nin Christchurch kentinde 15 Mart 2019'da meydana gelen menfur terör saldirisinin 4'üncü yil dönümünde saldirida hayatini kaybeden ve aralarinda 1 Türk vatandasinin da bulundugu 51 kisi saygi ve rahmetle anildi.

Türkiye'nin uluslararasi alanda Islam karsitligi ve hosgörüsüzlükle mücadeledeki öncü rolü ve Islam Isbirligi Teskilati (IIT) ile istisare içinde yürüttügü etkin çalismalari sonucunda 15 Mart gününün Birlesmis Milletler (BM) Genel Kurulu tarafindan "Islamofobi ile Mücadele Uluslararasi Günü" olarak kabul edildigi kaydedilen açiklamada, bazi Bati ülkelerinde Kur'an-i Kerim’e karsi yapilan alçak saldirilarin, Islam karsitliginin zemin kazanmaya devam ettigini gösterdigi aktarildi.

Açiklamada sunlar kaydedildi:

"Dine karsi nefretin artmakta oldugu bu hassas dönemde, karsilikli saygi ve baris içinde bir arada yasama anlayisinin güçlendirilmesinde uluslararasi topluma özel bir görev düsmektedir.

Türkiye, bu anlayisla BM, AGIT ve IIT basta olmak üzere uluslararasi ve bölgesel platformlarda Islam düsmanligiyla mücadeleye dair girisimleri desteklemeye kararlilikla devam edecektir."