Adalet Bakani Bozdag, Diyarbakir'da konteyner kent alanini inceledi:Aziz Aslan- "Su anda 621 konteyner bu bölgede faaliyete geçecek. 100 civarinda konteyner Diyarbakir’imiza gelmis durumda"

Adalet Bakani Bozdag, Diyarbakir'da konteyner kent alanini inceledi:Aziz Aslan- "Su anda 621 konteyner bu bölgede faaliyete geçecek. 100 civarinda konteyner Diyarbakir’imiza gelmis durumda"

DIYARBAKIR (AA) - Adalet Bakani Bekir Bozdag, Diyarbakir'da 621 konteynerin faaliyete geçecegini belirterek, "100 civarinda konteyner Diyarbakir’imiza gelmis durumda. Gördügünüz gibi bazilarini yerlestirdik. Kalanlari da insallah süratle yerlestirecegiz." dedi.

Kayapinar'da kurulumu süren konteyner kent alaninda incelemelerde bulunup yetkililerden bilgi alan Bozdag, bölgenin ihtiyaç halinde kullanilmak üzere konteyner kent olarak planlandigini ve altyapi hazirliklarinin hizli bir sekilde tamamlandigini anlatti.

"AFAD tarafindan gönderilen konteynerlerden bazilari da yerlestirildi. Önümüzdeki günler içerisinde diger konteynerler de süratle yerlestirilecektir. Bu alanda 621 konteyner olacaktir ve burada vatandaslarimizin barinma ihtiyaci karsilanacaktir." diyen Bozdag, sayinin 1000’e çikartilabilecegini bildirdi.

Bakan Bozdag, söyle devam etti:

"Alanimiz 1000 konteynere göre de planlandi, ihtiyaç halinde konteyneri bu bölgede 1000’e de çikarma ihtimalimiz var. Alternatif konteyner alanlari da belirlenmis durumda. Buradan baska bir yere ihtiyaç duyulmasi halinde oraya da konteyner koyabilecegiz. Altyapisi olan baska yerler de var. Onlari degerlendirecegiz. Ama su anda 621 konteyner bu bölgede faaliyete geçecek. 100 civarinda konteyner Diyarbakir’imiza da gelmis durumda. Gördügünüz gibi bazilarini yerlestirdik. Kalanlari da insallah süratle yerlestirecegiz.”

- "Diyarbakir’da depremzede vatandaslarimizin barinma sorunu su anda yok"

Hava sartlarinin uygun olmasi durumunda çalismalarin hizla devam edecegini vurgulayan Bozdag, "Diyarbakir’da depremzede vatandaslarimizin barinma sorunu su anda yok. Bundan sonra da barinma sorunlari olmayacaktir." dedi.

Bozdag, "Su anda her türlü ihtiyaci daha önceden öngörüp ona göre planlama yapan, ona göre adim atan bir çalisma yürütüyoruz. Su anda barinanlar yurtlarimizda kaliyor. Ama ilerde de çadirlari tasfiye etmek, öte yandan konteyner talebinde bulunan pek çok vatandasimiz var, onlari karsilamak, daha sonra üniversitelerin açilmasi halinde burayi daha etkin kullanmak için simdiden biz hesabimizi ona göre yapiyor, bu çerçevede adimlarimizi atiyoruz. Konteyner Diyarbakir’imiza hayirli olsun." diye konustu.

Çalismalarin ilçe ve köylerde de sürdürüldügünü vurgulayan Bozdag, asil amacin konteyner degil kalici, güvenli, daha iyi yasam imkani sunan depreme dirençli konutlar oldugunu belirtti.

27 bin civarinda konutu Diyarbakir’a kazandiracaklarini dile getiren Bozdag, "Diyarbakirli kardeslerimiz bu konutlarda daha güvenli, daha iyi ve daha saglikli bir ortamda yasama imkani bulacaklardir. Önümüzdeki 1 yil içerisinde bunlarin tamaminin Diyarbakirli kardeslerimize teslim edildigine hep birlikte sahit olacagiz." dedi.

Sadece Diyarbakir merkezde degil, ilçe ve köylerde de köy evleri insa edilecegini söyleyen Bozdag, sözlerini söyle tamamladi:

"Ilçelerimize de biz vatandaslarimizin ihtiyaci olan konutlari ayni sekilde oralara da yapacagiz. Yani Diyarbakir’in deprem yasayan agir hasar, orta hasar, acil yikilacak ve yikilmis bütün binalarini ve bagimsiz bölümlerini biz Diyarbakirli hemsehrilerimize daha yenisini vermek suretiyle telafi etmis olacagiz. O yüzden bu çadir kentlerde, konteyner kentlerde geçici barinma merkezleri, bunlar kalici degil geçici ihtiyacimizi görecek merkezlerdir. Ama Diyarbakir’imizda da su anda konteynerle ilgili süreç artik hizlanmistir. Altyapisi da diger isler de tamam. Kisa sürede vatandaslarimizin barinmasina da açilacaktir."