Lexus ES sedan, 3 milyondan fazla satis adedine ulastiAbdulselam Durdak- ES, yillik 100 bin adetten fazla satis performansini 7 kez ortaya koydu

Lexus ES sedan, 3 milyondan fazla satis adedine ulastiAbdulselam Durdak- ES, yillik 100 bin adetten fazla satis performansini 7 kez ortaya koydu

ISTANBUL (AA) - Premium otomobil üreticisi Lexus’un popüler sedan modeli ES, 3 milyon adetlik satisi asarak büyük bir basariya imza atti.

Lexus açiklamasina göre, ilk olarak Amerika’da 33 yil önce satilmaya baslanan ES, 5 yil önce de Avrupa’da satisa sunulmus ve kisa zamanda büyük bir begeni toplamisti.

ES 3 milyon adedi asan basarisiyla, global olarak 3,6 milyon adetten fazla satan RX SUV modelinin ardindan Lexus’un en çok satan ikinci modeli olarak dikkati çekiyor. ES, geçen yil da RX’in 178 bin adetlik satisinin ardindan 167 bin adetle en çok tercih edilen ikinci model oldu. 2019-2022 arasinda yillik 100 bin adetten fazla satis performansi ortaya koyan ES, 7 kez bu basariyi tekrarladi.

Avrupa’da da Lexus satislarinda 4 bin 895 adetle RX, NX ve UX modellerinin ardindan dördüncü sirada yer alan ES, burada Lexus’un en çok satan sedan modeli oldu.

Açiklamaya göre, ES, 1989 yilinda ilk kez tanitildiginda kisa zamanda E premium segmentin ana oyuncusu olarak konumlandi ve hem perakende hem de filo müsterilerinin ilgisini çekti. ES, lüks ve genis kabini, sinifinin öncüsü konforu, sira disi sessizligi ve rafine sürüsüyle övgü toplamayi basardi.

GA-K platformu üzerine yapilan mevcut ES, sedan tasariminin sinirlarini zorlayarak öne çikti. Uzun aks araligi ve genis iz açikligiyla birlikte, alçak kaputu ve coupe tarzi tavan çizgisiyle sikligi ve sportifligi bir araya getiriyor.

Lexus ES, Türkiye’de de ES 300h kendi kendini sarj eden hibrit güç ünitesiyle sunuluyor. 2487 cc’lik benzinli motoru elektrikli motorla kombine eden ES 300h, toplam olarak 218 HP güce sahip bulunuyor.