Borusan Gelecege Ilham Bulusmalari mart ayi etkinligi yapildi Hatice Senses Kurukiz- Borusan Holding'in sürdürülebilirlik odakli Gelecege Ilham Bulusmalarinin mart ayi konuklari sosyal gastronomi sefi Ebru Baybara Demir ve sef Türev Uludag oldu

Borusan Gelecege Ilham Bulusmalari mart ayi etkinligi yapildi Hatice Senses Kurukiz- Borusan Holding'in sürdürülebilirlik odakli Gelecege Ilham Bulusmalarinin mart ayi konuklari sosyal gastronomi sefi Ebru Baybara Demir ve sef Türev Uludag oldu

ISTANBUL (AA) - Borusan Holding'in sürdürülebilirlik odakli Gelecege Ilham Bulusmalari'nin mart ayi konuklari sosyal gastronomi sefi Ebru Baybara Demir ve sef Türev Uludag oldu.

Borusan Holding'den yapilan açiklamaya göre, Borusan Holding, sürdürülebilirlik odak alanlari olan iklim, insan ve inovasyon basliklarina paralel içeriklerde ufuk açici bulusmalar serisi düzenliyor.

Her ay düzenlenen Gelecege Ilham Bulusmalari'nda toplumsal cinsiyet esitligi, gençler ve iklim krizi, doga ve insan iliskisi, insan ve teknoloji odaginda sürdürülebilirlik gibi farkli konular ele aliniyor.

EKOIQ Genel Yayin Yönetmeni Baris Dogru?moderatörlügünde düzenlenen bulusmalarin mart yayininda konuklari, deprem felaketi sonrasinda bölgede aktif bir sekilde yer alan ve kurdugu mutfaklarla binlerce kisiye sicak yemek ulastiran sosyal gastronomi sefi Ebru Baybara Demir ve sef Türev Uludag oldu.

- 5 mutfakta pisen yemeklerin sayisi 3 milyon 500 bin kabi geçti

Depremin meydana geldigi 6 Subat itibariyla hizli bir sekilde koordine olarak bölgeye ulasan ve burada mutfak kurarak depremzedelere, arama kurtarma ekiplerine ve gönüllülere sicak yemek ulastiran Ebru Baybara Demir, ekibiyle birlikte 4 sehirde yüzbinlerce ögün yemek çikarirken sosyal fayda odaginda da milyonlara ilham oluyor.

Topraktan Tabaga Tarimsal Kalkinma Kooperatifi kurucularindan olan Demir, afet döneminde de toplumsal faydayi gözeten anlayisi, girisimcilik ruhu ve koordinasyon yetenegi ile ihtiyaç sahiplerine sicak yemek ulastirmak için ekibiyle birlikte büyük bir efor sarf ediyor.

Mutfak 24 saat boyunca çalisirken Türkiye'nin dört bir yaninda pek çok gönüllü sef de bu zor süreçte ihtiyaç sahiplerinin yaninda oldu.

5 mutfakta pisen yemeklerin sayisi 3 milyon 500 bin kabi geçerken sistemin sürdürülebilirligi için bölge halkindan istihdam da saglandi.

- "Dayanismayi çok iyi bilen bir toplumuz"

Açiklamada etkinlikteki görüslerine yer verilen Demir, konunun artik yemek pisirip dagitmak degil, birlik ve beraberlik oldugunu vurgulayarak, "Türkiye çok büyük ve aci bir sinav verdi. Sunu gördük ki acida da sevinçte de bir araya gelebilen ve dayanismayi çok iyi bilen bir toplumuz." ifadelerini kullandi.

Demir, bundan sonraki adimin ileriyi planlamak, kurulan sistemin sürdürülebilirligini saglamak oldugunu belirterek, bölgede gönüllü ihtiyacinin sürekli oldugunun altini çizdi.

Sef Türev Uludag da "Burada artik yemek yapmanin ötesine geçtik. Herkes elini tasin altina koymali. Birliktelik çok güçlü bir kelime. Bu kelimenin altini dogru paydaslarla doldurursak ortaya bir deger çikiyor. Herkesi kapsayarak birlikte hareket etmemiz gerekiyor." degerlendirmesinde bulundu.

- Borusan, yardim ve destekleriyle deprem bölgesinde

Topluma fayda saglama misyonuyla hareket eden Borusan, içinden geçilen zorlu süreçte deprem bölgesinde ihtiyaç sahiplerinin yaninda oldu. Depremin ilk günlerinde AFAD'a 10 milyon TL'lik fon aktaran kurum, afet bölgesinde ihtiyaci olanlara ulastirilmak üzere, maddi destek saglamak isteyen Borusanlilar için Borusan Afet Destek Fonu olusturdu ve 2 binden fazla çalisanla 5,6 milyon TL'lik nakdi bagis gerçeklestirdi.

Bu fon ile ihtiyaç malzemesi alinarak bölgeye gönderildi. Ayrica afetzedelerin acil ihtiyaç duydugu uyku tulumu, isitici, kiyafet ve benzeri ayni yardimlar da sirket ve Borusan Gönüllüleri organizasyonu ile toplandi. Su ana kadar toplam 17 yardim araci ihtiyaç bölgelerine sevk edildi.

Bu desteklere ek olarak, grup sirketlerinin bölgeye göndermis oldugu ayni destek yardimi ise ilk günden bugüne yaklasik 30 milyon TL'yi buldu. Ayrica 700'ü askin Okyanus Gönüllü Borusanli, arama kurtarma ve sahada ihtiyaç olan diger çalismalarla ilgili destek verdi.

Ayrica Borusan Grubu ve Borusan Kocabiyik Vakfi, bölgedeki yasam ve egitim kosullarinin yeniden olusturulmasi ve iyilestirilmesi için bugüne kadar verilen desteklere ilave olarak gelecek dönemde kullanilmak üzere 200 milyon TL kaynak ayirdi.