LG, 6 yil üst üste AHRI Performans Ödülü'nün sahibi olduMehmet Kadir Kilinç- LG Electronics Ev Aletleri ve Hava Hava Çözümleri Is Birimi Baskani James Lee: - "LG HVAC çözümlerinin kalitesini, performansini ve güvenilirligini yansitan önemli bir basari"

LG, 6 yil üst üste AHRI Performans Ödülü'nün sahibi olduMehmet Kadir Kilinç- LG Electronics Ev Aletleri ve Hava Hava Çözümleri Is Birimi Baskani James Lee:
- "LG HVAC çözümlerinin kalitesini, performansini ve güvenilirligini yansitan önemli bir basari"

ISTANBUL (AA) - LG Electronics (LG) Iklimlendirme, 6 kez üst üste Isitma ve Sogutma Enstitüsü (AHRI) Performans Ödülü'nün sahibi oldu.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, LG, üst üste altinci kez AHRI Performans Ödülü'nü kazandi. AHRI tarafindan test edilmek üzere seçilen her modelin, ödülün verilebilmesi için üst üste 3 yil boyunca tüm degerlendirmeleri geçmesi gerektiginden, elde edilmesi zor olan bu ödül, LG'nin HVAC (isitma, havalandirma ve iklimlendirme) çözümlerinin sürekli olarak yüksek kalitesine isaret ediyor.

AHRI, dünyanin HVAC, sogutma ve su isitma çözümü üreticilerini temsil eden, dünya çapinda saygin bir ticaret birligi. 1953 yilinda kurulan AHRI'nin su anda 350'den fazla üye sirketi bulunuyor.

En yüksek test standardini saglamak için, AHRI Performans Ödülü degerlendirmelerinin çogu, dünyanin en güvenilir üçüncü taraf standart, belgelendirme ve test kuruluslarindan biri olan Intertek tarafindan yürütülüyor. Intertek, gerçek performansin üretici tarafindan listelenen özelliklerle tutarli olup olmadigini belirlemek için seçilen ürünler üzerinde kapsamli bir degerlendirme dizisi yürütüyor.

Ilk kez Enerji Geri Kazanim Vantilatörleri (ERV) de dahil olmak üzere yedi ürün kategorisini temsil eden 67 LG HVAC çözümünün tümü, AHRI'nin zorlu degerlendirmelerini arka arkaya üçüncü kez geçti. LG'nin ERV'sine ek olarak, degerlendirilen modeller asagidaki HVAC kategorilerine ait.

Kategoriler su sekilde siralaniyor:

"Degisken Sogutucu Akisi (VRF), Üniter Küçük Isi Pompasi (USHP), Su Sogutmali Sogutma Gruplari (WCLL), Hava Sogutmali Sogutma Gruplari (ACCL), Oda Fan Coil (RFC) klimalar ve Paket Terminal Isi Pompalari (PTHP)."

AHRI Performans Ödülü için degerlendirilen LG ürünlerinden biri olan LG Multi V yüksek kapasiteli dis ünite, güçlü, enerji açisindan verimli bir performans sunmak için sirketin tescilli Ultimate Inverter Compressor'u kullaniliyor. Dünya çapindaki müsteriler arasinda, özellikle de kislarin özellikle soguk olabildigi Kuzey Yarimküre ülkelerindeki müsteriler arasinda popüler olan LG'nin amiral gemisi VRF sistemi, -30 santigrat dereceye (negatif-22 Fahrenhayt derece) kadar düsük sicakliklarda bile güvenilir isitma islemi saglayabiliyor.

Ayrica, yüksek düzeyde operasyonel verimlilik elde etmek için LG'nin gelismis inverter teknolojisinden yararlanan hava sogutmali Inverter Scroll Chiller de test edildi. Etkileyici performansina ek olarak bu sogutma grubu, sinifindaki diger modellere göre daha az yer kaplayan ve müsterilere daha fazla kurulum esnekligi saglayan kompakt bir tasarima sahip.

Ilk kez ödül alan, sicak hava kaybini önemli ölçüde azaltan ve ayni zamanda isitma ve sogutma maliyetlerini düsürmeye yardimci olan bir isi esanjörü ile donatilmis LG'nin ERV çözümü, durgun iç ortam havasini disaridan temiz filtrelenmis hava ile degistiriyor. Ayrica, bir sistem klimasina baglandiginda, optimum konfor ve verimli çalisma saglamak için enerji tüketimini ve iç hava kalitesini yönetebiliyor.

Açiklamada görüslerine yer verilen LG Electronics Ev Aletleri ve Hava Hava Çözümleri Is Birimi Baskani James Lee, LG'nin AHRI tarafindan 6 yil üst üste ödüllendirildigini belirterek, "LG HVAC çözümlerinin kalitesini, performansini ve güvenilirligini yansitan önemli bir basari. Ticari ve konut kullanimi için son derece etkili ve enerji açisindan verimli çözümler sunarak küresel HVAC pazarindaki konumumuzu güçlendirmeye devam edecegiz." ifadelerini kullandi.